NBG De Kale Berg: een exclusief genootschap

logo nbgWat de Club des Cinglés is voor de Cinglé, Galérien en Bicinglette is het NBG De Kale Berg voor de Diable, Cannibale, Forestier en Grandonneur. Alleen is laatstgenoemde een veel exclusievere club: er zijn bijvoorbeeld maar 20 Forestiers. En nog veel minder Diables, Cannibales en Grandonneurs.

Het NederBelgisch Genootschap De Kale Berg bestaat ook nog niet zo lang: sinds 2003, terwijl de Club des Cinglés du Mont Ventoux al in 1988 werd opgericht. Voor het Brevet de Diable moet je dan ook 5 keer op 1 dag de berg beklimmen, waarvan 3 keer over de asfaltweg en 2 keer gedeeltelijk over de bospaden. Voor het Brevet de Cannibale moet je nog een keer extra over de bospaden. Voor de Forestier moet je 2 keer en voor de Grandonneur 3 keer (grotendeels) via de bospaden de berg op.

Dat zijn flinke uitdagingen, dus ook dat maakt de spoeling dunner. Je hebt er ook nog eens zowel een mountainbike als een racefiets voor nodig.

Echt iets voor mountainbikers! 

Dit jaar zijn er alleen 2 Forestiers bij gekomen, waarmee het aantal op 20 komt. Voor de mountainbike-liefhebbers valt hier dus nog wel eer te behalen. Want zeg nou zelf: Forestier du Ventoux nr. 21 klinkt toch nét iets beter dan Cinglé du Ventoux nr. 4801. Waarmee we niets willen afdoen aan de prestatie Cinglé du Ventoux, want ook dat blijft een geweldige uitdaging.
Misschien iets om op je agenda te zetten voor volgend jaar? Dan kan je nu al gaan trainen...

overzicht forestier grandonneur
Afb: Overzicht van de routes van de Forestier en Grandonneur

Pin It
e-max.it: your social media marketing partner