We kennen de Mont Ventoux vooral als fietsberg, maar weet je dat er ook prachtige wandelingen kunt maken? Lopend kun je meer van het uitzicht genieten en de uitzichten zijn soms spectaculair. Het was immers de Italiaanse schrijver Francesco Petrarca die in 1336 de Ventoux als eerste 'toerist' beklom... wandelend.

le pays du ventouxJe hebt wel een gidsje nodig. "Le Pays du Ventoux... à pied" bevat 45 wandelingen op en rond de Mont Ventoux, in vier verschillende zwaartes, van enkele uren tot een dagwandeling van ca 6 uur. Topografische kaartjes met ingetekende route maken het volgen van de wandeling vrij eenvoudig. 
De gids is wel Franstalig, maar door de nogal praktische informatie en weergave hiervan (veel symbolen) ook goed te begrijpen voor diegenen die hier niet zo in thuis zijn. 

Te bestellen bij o.a. Reisboekwinkel De Zwerver.

Een aantal wandelingen gaat door zogenaamde "combes", diepe holtes die ontstaan zijn door erosie. De mooiste is misschien wel de Combe de Curnier. De bergwanden zijn hier zo hoog en de doorgang is zo nauw, dat het zonlicht slechts beperkt binnenkomt, waardoor er ook een aangename koelte heerst. Houd er wel rekening mee dat je later in de volle zon loopt.

Download gps-track van deze wandeling

Deze GPS track is afkomstig van de Franse website Pause-Bonheur.

Een goed beeld van deze wandeling geeft deze video:


YOUTUBE PLAATST COOKIES. JE KAN ZE UITSCHAKELEN IN JE BROWSER.

Ga altijd goed voorbereid op stap als je op de flanken van de Ventoux gaat wandelen. Neem een topografische kaart mee of een wandelgids. Let op  weersveranderingen, neem voldoende water mee en bescherm je tegen de zon. Zorg voor goede bergschoenen.