ccv banner234x60 v1
4 beklimmingen op 1 dag over de weg
lengte: 183 km - hoogteverschil: 6.020 m


Zoals op de pagina De Cinglé is aangegeven, bestaat sinds 1988 Le Club des Cinglés du Mont-Ventoux van Christian Pic (1936-2022) uit Sorbiers. Dat is de confrérie, zoals mr. Pic dat noemt, van renners die de Ventoux driemaal op één dag hebben beklommen.

In 1998 heeft Chr. Pic de zogenaamde 'option musclée' in het leven geroepen, "de versie voor de sterke jongens": wie zich bij hem inschrijft, vervolgens de Mont Ventoux viermaal op één dag beklimt en dat aan de hand van een stempelkaart kan 'bewijzen', krijgt van monsieur Pic een oorkonde, een soort medaille (genummerd) en de fel begeerde titel Galérien du Mont-Ventoux wat letterlijk "Galeiboef van de Mont-Ventoux" betekent.

Om Galérien te worden dien je behalve de drie routes die op de pagina De Cinglé zijn beschreven, als vierde beklimming de route Bedoin – Route des Cèdres – Tournant de l'Anglais (iets boven Mont Serein) – top – Bedoin te volbrengen. De totale afstand van deze vier beklimmingen bedraagt ca. 183 km en het hoogteverschil is 6.020 m, een opgave van formaat dus.

Een mountainbike of gravelfiets is aan te raden op deze route.

 

Profiel van de Route des CèdresProfiel van de Route des Cèdres

De Route des Cèdres tot Les Grands PinsDe Route des Cèdres tot Les Grands Pins

De Route des Cèdres vanaf Les Grands Pins tot de Tournant de l'AnglaisDe Route des Cèdres vanaf Les Grands Pins tot de Tournant de l'Anglais

Waar vind je nuttige informatie?
Verdere informatie vind je op de pagina De Cinglé.

Wie zich voorbereidt op de Galérien zal in de verhalen over de Galerien welkome gegevens voor zijn onderneming aantreffen.De Route des Cèdres op RouteYou

Bernard Eshuis maakte een videoverslag van zijn Galérien


YOUTUBE PLAATST COOKIES. JE KAN ZE UITSCHAKELEN IN JE BROWSER.