We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Hans Willemse Bicinglette en Heerser Van De Kale Berg

Hans WillemseHet is nu zondag 21 juli 2013 en een week nadat de Tour de France de Mont Ventoux heeft aangedaan. Na alle drukte van vorige week is de rust nu weergekeerd. Er is hard gewerkt om de berg weer toonbaar te maken want 500.000 mensen laten toch een hoop troep achter. Vandaag ga ik mijn laatste beproeving op de Mont Ventoux doen, namelijk de Bicinglette. Na de Grandonneur heb ik slechts 9 dagen gehad om weer te herstellen en ik hoop dat het genoeg is voor deze dag.

Lees meer...

De “Adelaar” van Diepenbeek en zijn Bicinglette

Wat vooraf ging
Het was even geleden dat ik nog eens op de Ventoux geweest was met de bedoeling om meervoudige beklimmingen te doen. In 2008 ben ik er geweest in januari om er eens te rijden in de sneeuw met mountainbike. En begin mei ben ik er geweest met mijn dochter zodat zij ook eens kon kennis maken met de kale berg. Mijn kennis heb ik dan gebruikt om een vriend te escorteren tijdens zijn Cinglé.
Wegens privé-omstandigheden ben ik niet meer aan fietsen toe gekomen van september 2008 tot februari 2009. Na een 14-daagse vakantie in het tropische Thailand waar ik mijn seizoen vorm heb gegeven ben ik terug beginnen trainen voor mijn doel “La Bicinglette”.

Lees meer...