We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Driemaal scheepsrecht: Fietsen voor vluchtelingen

driemaal scheepsrecht thumbHet kan bijna niet Nederlandser. Het plan om drie keer de “midlife mountain” op te fietsen en toe te treden tot het gilde der malloten (clubdescingles.fr) was al eerder opgevat. Later bedachten we dat we het konden combineren met een goed doel. Het was kort dag maar toch haalden we in een paar weken meer dan 700 euro op voor de opvang van bootvluchtelingen door het Rode Kruis. Welke mening je dan ook mag hebben, die opvang is gewoon puur menselijke noodzaak. Zo konden we nog wat zin geven aan deze onzinnige opdracht aan onszelf. Les Trois Cyclotaires, getooid in shirts van de BREIN Wegpiraten.

Lees meer...

Cinglés du Mont Ventoux: 3 keer de Kale Berg op

MontVentoux thumbDe Mont Ventoux is een berg als uit een kindertekening. Dit is nog eens een échte top, met een piek er bovenop en een weg die er naartoe kringelt, helemaal omhoog. Alleen die top al is reden om er drie keer op één dag naartoe te willen fietsen. Lukt het je om de berg vanuit drie richtingen op één dag te beklimmen, dan mag je je Malloot ofwel ‘Cinglé du Mont Ventoux‘ noemen. Tien dagen geleden gingen Bart en ik de uitdaging aan.

Lees meer...

De pruik op de Kale Berg!

Tim IdzengaMijn eerste ontmoeting met de Kale Berg eindigde in een mentaal trauma. Ik strandde in het gedeelte van de klim vanuit Bedoin dat ook wel bekend staat als ‘het bos’. Op 5 september 2014 ging ik de confrontatie wederom aan met de Mont Ventoux. Dit keer, als compensatie voor de bos-demon, had ik er een goed doel aan verbonden. Dit goede doel was de stichting Groot Verzet Tegen Kanker. Hierbij ging ik mijn best doen om een pruik bij elkaar te fietsen voor diegenen die dat nodig hebben als gevolg van chemotherapie. Behalve dat ik zo het nuttige met het aangename kon vereninigen (tenminste voor een gedeelte van de onderneming), hoopte ik ook dat dit mij er doorheen kon slepen wanneer het bos-demon zijn kop op zou steken. Dit laatste was namelijk hetgene dat ik het meest vreesde.

Lees meer...

Was het leuk? Nee! Ja! Weet ik niet... - De Cinglé

Manon ZuurmondZondagochtend 4 uur. Ik word wakker in een veel te knusse stacaravan in een smoezelig bedje. De veren van het matras staan nog in mijn lijf gedrukt. Snel grijp ik naar de toiletrol op het nachtkastje, of voor wat het plankje aan de muur moest doorgaan, mijn verkoudheid is duidelijk nog niet over. Ik blaas mijn neus leeg en wil uit bed stappen. Oh nee, gaat niet, want in de 30cm tussen het bed en de muur staat mijn Amira. Oh ja, ik moest via het voeteneind uit bed stappen. Let op dat krat met proviand wat daar op de grond staat, om nog maar te zwijgen over de twee tassen vol wielerspullen. Hortend en stotend, nog niet helemaal wakker, lukt het me uit bed te stappen. Ik doe het licht aan en maak daarmee Ronald wakker: "Sorry schat, maar de berg roept ons!"

Lees meer...

22 mei 2014: Je suis un Cinglé

mark van rossum cingle thumbTot 4u00 goed kunnen slapen. Daarna nog af en toe wakker geweest. Ik ben niet echt zenuwachtig en heb er het volste vertrouwen in dat het gaat lukken om vandaag de Mont Ventoux (1912m) van uit 3 verschillende plaatsen te beklimmen. Alles staat al klaar, zodat ik snel op pad kan. Nog even twee krentenbollen eten en dan om 6u15 vertrekken voor de eerste 18 km vanuit ons huisje in Mirabel naar Malaucène.

Lees meer...

Cinglés & de Bikkels

Cinglés & de Bikkels

Maanden training gingen vooraf. Heftige tochten tegen de wind in. Over de dijk Enkhuizen-Lelystad. Met z'n drieën afwisselend sleuren, kop over kop. Windkracht 6 tegen. Of met de trein naar Den Helder en terug langs de Hondsbosche Zeewering. Mooier Nederland bestaat niet. Kreunen, trekken, Vermeer-luchten, buienradar, thee op de Dijk in Volendam. Of Marken. Of het duinhuisje aan de Wassenaarse Slag.

Lees meer...

'Gekraakte malloot'

Jordy van TreijenHet is me niet helemaal duidelijk wat er nou precies harder kraakt: Mijn fietsketting of mijn eigen gewrichten. Beide hebben het in ieder geval bijzonder zwaar te verduren, zoveel is duidelijk. Het is dinsdagmiddag rond een uur of vier en ik ben bezig aan mijn derde beklimming van de Mont Ventoux. Mezelf uitdagen en tot het uiterste gaan is de gedachte achter deze onderneming.

Lees meer...

Mont Ventoux 2012 join4energy

Fietsen voor het goede doel join4energy voor kinderen met energiestofwisselingsziekte.

De eerste dag een trainingsritje met Erwin Nijboer en Rob Harmeling al babbelend 60 kilometer geklommen en gedaald. Met ruim 200 renners gefietst en onderweg geluncht. De cote de Madeleine beklommen, jawel die hebben ze hier ook een, en wat door de omgeving van Bedoin en Ambignon gefietst. Dit allemaal ter voorbereiding voor de beklimming van de Mont Ventoux morgen.

Lees meer...

"Everyone's a Winner"

Inleiding

Wat bezielt een 50-jarige, redelijk getrainde amateur-fietser om op één dag 3 keer de Mont Ventoux te beklimmen? Wat achtergronden. Ik ben altijd sportief geweest. Zowel in teamverband (hockey, voetbal) als individuele sporten (tennis, hardlopen, racefietsen).

Lees meer...

Malloten voor KIKA

Op 9-9-2011 is het zo ver. Samen met een aantal collega’s gaan we de Mont Ventoux beklimmen. Hieraan is een donatie voor KIKA gekoppeld. Omdat mij één beklimming wat lafjes leek, heb ik voorgesteld om drie beklimmingen op één dag te doen. Drie anderen waren zo gek om aan deze poging om een Cinglé du Mont Ventoux te worden, mee te doen. Gewapend met stempelkaarten van Mr. Pic van de Club des Cinglés du Mont-Ventoux gingen we van start.

Lees meer...

Een weekje Provence in mei... met vijf officieuze Cinglés tot gevolg...

Deelnemers
Vijf mannen en een vrouw van het Betuws Cycling team en/of IJsclub het Biltsche Meertje.

Een maandje of wat van te voren...
Het huisje in Roaix is geboekt en inmiddels gaan er vijf mensen mee.

Lees meer...

Op herhaling op de Mont Ventoux

Over onderschatting, voorbereiding, leermomenten en het stellen van nieuwe doelen!

Aanleiding en de “perfecte” voorbereiding in 2005
Hoewel een aantal jaren geleden er al eens over nagedacht te hebben, nam ik mij in de loop van 2004 voor om
in 2005 per fiets een Franse reus te beklimmen. Zodra je een dergelijk voornemen ventileert worden allerlei goedbedoelde adviezen op je afgevuurd. Vraagtekens waren er dus volop. Maar op basis van eigen inzicht, boekenwijsheid en op gevoel, probeerde ik mijzelf vanaf april 2005 in letterlijke en spreekwoordelijke zin in vorm te krijgen. Allereerst mijn overgewicht, resultaat van een Bourgondische levensinstelling, aanpakken.

Lees meer...

"Zeergeleerde malloot"

Dick van Engelen"Je krijgt een heel lelijk plaatje voor op je fiets, en een oorkonde, maar daar gaat het niet om. Je doet het voor jezélf, ’t is tussen jou en die berg. Je komt boven, of niet. En dan drie keer.” De Utrechtse IE-advocaat en hoogleraar prof.mr. Dick van Engelen is sinds vorige zomer lid van het illustere Franse genootschap der Cinglés du Mont-Ventoux, de Malloten van de Mont Ventoux. Wat inhoudt dat hij de ‘Reus van de Provence’, de zwaarste Franse fietsberg, op één dag van alle drie de kanten per fiets heeft beklommen.

Lees meer...

Cinglé du Mont Ventoux

In 1998 richtte Christian Pic uit Sorbiers Le Club des Cinglés du Mont Ventoux op. Tot dit genootschap van malloten word je toegelaten als je de Reus van Provence op één dag vanuit Bédoin, Sault en Malaucène beklimt. Een tocht die staat voor 138 km en 4319 hoogtemeters. Als je slaagt in je opzet en je kunt het bewijs daarvan leveren middels een stempel- c.q controlekaart, krijg je van Christian Pic een oorkonde, een medaille en de titel Cinglé du Mont Ventoux.

Lees meer...