Yoga-instructeur Karyne Nguyen heeft de kale berg al talloze keren uitgedaagd.Je kan de kale berg van drie kanten beklimmen en dat kun je ook op één dag doen. We hebben het hier over de meervoudige beklimmingen. Meer dan drie keer kan ook: tot wel zes keer op één dag. Op de volgende pagina's lees je er meer over. 

Foto: Yoga-instructeur Karyne Nguyen heeft de kale berg al talloze keren uitgedaagd.

Je kan kiezen uit de volgende uitdagingen: Cinglé, Bicinglette, Galérien, Diable, Cannibale, Forestier en Grandonneur. 

Deze meervoudige beklimmingen worden georganiseerd door het NBG De Kale Berg en de Club des Cinglés du Mont Ventoux. 

Over deze beide genootschappen lees je meer op de volgende pagina's.

 

TIP: Ventoux medaille!

Verras iemand die de beklimming heeft gedaan  (of jezelf...) met een medaille. Een zware goudkleurige plak van 70 mm doorsnee met een mooie afbeelding in reliëf van de top van de kale berg, de drie routes naar boven en de verbindingswegen tussen de drie dorpen (Gorges de la Nesque en Col de la Madeleine). De medaille is voorzien van een blauw-wit-rood lint met de tekst MONT VENTOUX. 
Lees meer: Ventoux-medaille

Een zware goudkleurige plak van 70 mm doorsnee met een mooie afbeelding in reliëf van de top van de kale berg, de drie routes naar boven en de verbindingswegen tussen de drie dorpen (Gorges de la Nesque en Col de la Madeleine). De medaille is voorzien van een blauw-wit-rood lint met de tekst MONT VENTOUX. Een zware goudkleurige plak van 70 mm doorsnee met een mooie afbeelding in reliëf van de top van de kale berg, de drie routes naar boven en de verbindingswegen tussen de drie dorpen (Gorges de la Nesque en Col de la Madeleine). De medaille is voorzien van een blauw-wit-rood lint met de tekst MONT VENTOUX.