We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Monsieur Mont Ventoux

Toon Claes op scooter thumbVoor de nieuwe Côte et Provence (nu in de winkel) mocht ik een prachtige middag op ons terras, in het gezelschap doorbrengen van een bijzondere meneer: Toon Claes! Doordat er, zoals vaak in de papieren media, steeds meer woorden gesnoeid moesteen worden dan oorspronkelijk voorzien, bleef er slechts een fractie over van het relaas van deze magnifieke ontmoeting, vol boeiend Provence-gespreksmateriaal. Ik deel daarom graag op mijn blog mijn volledige versie van het interview...

Lees meer...

Zwemmen, plonsen & wateren om en in Malaucène

Lac du Paty in CarombToen we vorig jaar begonnen met het verhuren van onze Maison & Maisonnette, vonden wij het belangrijk om onze gasten een idee te geven van waar er kan geplonsd worden in onze omgeving, want bij warme zuiderse dagen wordt er door iedereen al graag eens de verkoeling van de waterkant opgezocht... om te plonsen, te verfrissen, zwemmen of gewoon wat te genieten!

Lees meer...

Le Barroux

Le Barroux 2Le Barroux, op amper 7 km van  Malaucène,  is van heinde en verre zichtbaar in het landschap en dat is zeker geen toeval. Al in de middeleeuwen stond het prachtige kasteel, statig en hoog op de berg - bien perché - indruk te maken op pelgrims, bedevaarders en de Italianen en Sarazenen. Een bewogen geschiedenis van oorlogen, bezettingen, branden, pauselijk bewind, heroplevingen en reconstructies maar ook van grote vernielingen karakteriseren dit kasteel en maken het zo bijzonder. Belangrijk waren uiteraard ook de versterkingen aangebracht door de bekende bouwmeester en maarschalk uit de 17e eeuw, Vauban.

Lees meer...

Betonstop voor de Mont Ventoux?

Groseau 02Malaucène is het meest gekend als één van de startplaatsen voor de legendarische klim van de Mont Ventoux, maar kan ook met recht en reden terugkijken op een rijk verleden. Op de eerste kilometer van de klim kan je enkele restanten en geklasseerde plaatsen - site à caractère remarquable, sinds de 19e eeuw - hiervan bewonderen: de mooie kapel van de Groseau, het ooit gigantische buitenverblijf van de Pausen gebouwd in de 7e eeuw, de site van de papierfabriek en de zuivere bron van de Groseau, die sinds mensenheugenis Malaucène en alle dorpen van dit Vauclusedal van water voorziet...

Lees meer...

Buis-les-Baronnies - olijven

Buis Correard thumbHuile d'olives de Nyons en een mooie wandeling in Buis-les-Baronnies
Toen we nog met onze camper rondtoerden, sloten we ons meteen aan bij France Passion. Dat betekent in alle rust bij de aangesloten Franse boeren logeren maar, uiteraard, ook hun landproducten proeven. Wat ons betreft, één van de mooiste manieren om vakantie te nemen in heel Frankrijk.

Lees meer...

L'Isle-sur-la-Sorgue - Le marché flottant

marche flottant thumbZondag 6 augustus 2017 dus! Elk jaar, op iedere eerste zondag van augustus, vindt er, vanaf 9h tot 12h30, een uiterst unieke markt plaats in L'Isle-sur-la-Sorgue, vlak aan de jardin public... Le Marché flottant!

Lees meer...

Dentelles de Montmirail

herfst in de dentelles thumbHerfstig toertje aan de Noordzijde vanuit Malaucène
Op een mooie herfstavond tijdens de herfstvakantie maakten we nog een klein kleurrijk herfstig tourtje de Dentelles de Montmirail in.

Lees meer...

Beaumont-du-Ventoux

Beaumont - Foto: Dina VercruyssenBij Malaucène hoort het wondermooie, piepkleine Beaumont-du-Ventoux (320 inwoners). Ze delen eenzelfde postcode, maar eigenlijk zijn ze elk gesteld op hun eigenheid en hun eigen grondgebied. Het (ski)station van de Mont Serein, een vijftal kilometers voor de top van de Mont Ventoux, is misschien wel het bekendste deel van Beaumont-du-Ventoux.

Lees meer...

Villedieu - een verborgen parel

schilderij villedieu thumbToen we afgelopen zomer ons dorpshuis in Malaucène kochten, bleef dit schilderij hangen. We dachten dat het misschien een idyllische schildering van een typisch Provençaals dorpje was... Er stond wel bij dat het 'le café de Villedieu' was, maar toch...

Lees meer...

De 'colline' van Bédoin

Bedoin straatjes boven - Foto: Dina VercruyssenOver de streek rond de Mont Ventoux kan ook ik bijzonder lyrisch zijn... het is één van die plekken in la France waar we ons nog het meeste van al 'thuis' voelen. Dat in Bédoin één van de drie startstrepen voor de beklimming van de Mont Ventoux ligt, dat hoef ik ongetwijfeld niet meer te vertellen. Maar Bédoin is ook veel meer dan dat...

Lees meer...

Malaucène – Fête Taurine

Malaucene fete taurine thumbWe hadden een klein idee van wat het zou kunnen zijn toen ze een kleine arena optrokken in Malaucène... maar dat het zo indrukwekkend zou zijn, hadden we nooit durven vermoeden. In de ochtend werden er witte paarden opgetuigd - en kleine zwarte koetjes/stiertjes, maar ook drie grote zwarte stieren, in camions kwamen toe.

Lees meer...