Lac du Paty in CarombToen we vorig jaar begonnen met het verhuren van onze Maison & Maisonnette, vonden wij het belangrijk om onze gasten een idee te geven van waar er kan geplonsd worden in onze omgeving, want bij warme zuiderse dagen wordt er door iedereen al graag eens de verkoeling van de waterkant opgezocht... om te plonsen, te verfrissen, zwemmen of gewoon wat te genieten!

Nu we steeds vaker de vraag krijgen naar de 'waters' in onze omgeving, geven we graag via onze blog kort enkele van onze tips mee om de mooiste (natuur)waterplekjes in de buurt te ontdekken.

Het was best moeilijk om hier geen al te privéfoto's te posten, maar wel een redelijk goed beeld te geven van de desbetreffende locatie... dus verschijnen er af en toe wel nog foto's met onze kleinere kindjes ;-)

De belangrijkste tip is: ga ze gerust zelf ontdekken!

Source du Groz/seau in Malaucène
44°10'01.4"N5°08'54.8"E
Op 1,5km van Malaucène, vind je de source du Grozeau. Klein maar continu lopend bronnetje aan de voet van de klim van de Ventoux, met een glashelder meertje eraan. Ijskoud water (11°C) gedurende het ganse jaar, maar héérlijk verfrissend. Mooie picknickplek ook, van waaruit verschillende wandelingen starten.

Grozeau meertje - Foto: Dina VercruyssenGrozeau meertje - Foto: Dina Vercruyssen  

Lac du Paty in Caromb
44°08'04.2"N 5°06'54.4"E
Op een 6-tal km van Malaucène vind je het stuwmeertje van Paty. Een verkoelende plek in de bossen tussen Malaucène en Caromb. Officieel is zwemmen niet toegelaten maar veel mensen komen hier toch wel pootjebaden en koel picknicken. De barrage zelf dateert al van de 18e eeuw en is de op één na oudste van Frankrijk. 

Lac du Paty in Caromb - Foto: Dina VercruyssenLac du Paty in Caromb - Foto: Dina Vercruyssen 

Pont roman in Entrechaux
44°13'45.0"N 5°08'11.7"E
Op 8,2 km van Malaucène, 10min. met de wagen of een halfuurtje met de fiets.
Een heerlijke plek aan het water van de Ouvèze, onder een oude Romaanse brug. Je vindt er schaduw- en zonneplekjes, stilstaand en snelstromend water. Een plek waar je gerust een hele dag kan doorbrengen.

Pont roman in Entrechaux - Foto: Dina VercruyssenPont roman in Entrechaux - Foto: Dina Vercruyssen

 

Het meer van Mormoiron – Plan d'eau – les Salettes
44°04'13,5”N 05°11'39,8”E
Op 20km van Malaucène. Tof meertje met prachtig zicht op de Zuidzijde van de Mont Ventoux, gelegen aan een prachtig bos om in te wandelen of mountainbiken. Aan het meertje werd een strand aangelegd, waar je vrij kan picknicken, luieren en spelen. Gratis toegang. Je kan in het restaurant terecht voor drankjes, lunch of ijsjes. Hier bevindt zich ook een adventureparcours.

Het meer van Mormoiron - Foto: Dina VercruyssenHet meer van Mormoiron - Foto: Dina Vercruyssen 

Gorges du Toulourenc in Veaux – gehuchtje van Malaucène
44.215008N 5.213867E
Op 13 km van Malaucène ligt de kleine hameau de Veaux. Hier vind je de Toulourenc. Op de grens van de Drôme en de Vaucluse, stroomt deze Toulourenc, een nooit uitdrogende rivier die bevoorraad wordt door bronnen op de Mont Ventoux. In de gorges van de Toulourenc kan je prachtige verfrissende wandelingen, wadend door het water, maken. Je kan na de wandeling erdoor, terugkeren via de GR naar je startpunt. Reken op 3-4u voor dit parcours.
 Gorges du Toulourenc in Veaux - Foto: Dina VercruyssenGorges du Toulourenc in Veaux - Foto: Dina Vercruyssen

 

Uiteraard kan je ook in de omliggende zwembaden terecht.

Spa-Ventoux-Provence in Malaucène
Op wandelafstand van het centrum van Malaucène, kan je terecht in het Spacenter voor een uitgebreide zorgbehandeling, aqualessen, sauna- en hammambezoek, of gewoon om wat te relaxen aan het binnenzwembad of in het bubbelbad. Je kan er ook heerlijk lunchen in het aan te raden restaurant Hangar N°1. Hele jaar door geopend.Tarieven verschillen volgens de gekozen opties.
 

Spa Ventoux Provence in MalauceneSpa Ventoux Provence in Malaucene

 

Piscine municipale in Vaison-la-Romaine
44°14'36.5"N 5°4'23.6"E
Op 9km van Malaucène. Enkel open van begin juni - eind augustus. Openbaar openlucht zwembad in Vaison-la-Romaine, met verschillende zwembaden: een plonsbad, een echt zwembad, een hoge springplank, een speelbad en veel zonneplaats. Op een prachtige plaats gelegen, naast de Romeinse sites.
Tarieven: Volwassene €2,5 ; kind (6-11jr): €1,40; kind (<6jr): gratis

Piscine municipale in Vaison la RomainePiscine municipale in Vaison la Romaine

 

Piscine municipale in Bédoin
44°07'28.6"N 5°10'22.6"E
Op 13km van Malaucène. Enkel open van midden juni- eind augustus. Openbaar openlucht zwembad in Bédoin, met 3 zwembaden: een plonsbad, een echt zwembad en een speelbad en veel zonneplaats. Als je wil lunchen, kan je in hun snackbar terecht. Wil je buiten het zwembad lunchen, vraag dan een stempel om later terug binnen te kunnen komen zonder bij te betalen.
Tarieven: Volwassene €2,4 ; kind (6-11jr): €1,60; kind (<6jr): gratis

Onderstaande foto werd genomen op één van de laatste dagen van ons jaartje weg, toen alle andere kids nog schoolplicht hadden ;-) Lucky us!
 Piscine municipale in Bedoin - Foto: Dina VercruyssenPiscine municipale in Bedoin - Foto: Dina Vercruyssen

 

Nyonsoleïado in Nyons
44.358980N 5.141086E
Op 25km van Malaucène, een halfuurtje rijden. Verschillende buitenzwembaden en speelgelegenheden met lig-en picknickplekken, maar ook glijbanen en stranden. Voor alle leeftijden vind je hier wel iets. Er is ook een snackbar. Open van midden mei tot midden september.
Tarieven: Volwassene €5 ; kind (6-15jr): €3,80; kind (<6jr): gratis
 Nyonsoleiado in NyonsNyonsoleiado in Nyons

 

Splashworld in Monteux
44.02047 N 4.965447 E
Op 27km van Malaucène, een halfuurtje rijden. Open van begin juni tot begin september. Dit is het eerste thematische waterpark van Frankrijk. Er zijn veel waterattracties, waarvan sommige heel spectaculair en sommige speciaal voor kleine kinderen, dus voor alle leeftijden. Het is een volledig ecologisch verantwoord park in een groot natuurdomein. Je kan er picnicken of ter plekke eten bestellen. Je vindt er tevens de grootste surfsimulator van Europa (aparte entrée).
Tarieven: Volwassene €28 ; kind (4-12jr): €19,5; kind (<4jr): gratis

Splashworld in MonteuxSplashworld in Monteux 

 

maison malaucene thumbDina Vercruyssen en haar man Guy zijn de trotse eigenaars van twee dorpswoningen pal in het centrum van Malaucène en een B&B in Beaumont-du-Ventoux. Dina schrijft over de dorpjes en het leven in de streek rond de Mont Ventoux: Mon Pays Ventoux.
Meer blogs op monpaysventoux.blogspot.nl