We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

4x4: Vier Galériens op één dag

Ritchie is ook voor de vierde keer boven. Foto Erwin RijkersDe kou viel wel mee. Zonder armstukken, maar met een windvestje, dalen we af naar Bédoin. De eerste beklimming zit er op. Vanuit Sault zijn we om 7u27 gestart. Met in totaal 100 fietsers en lopers. Zo'n kleine 2 uur later zijn we de DESTIL trailer en Chalet Reynard alweer voorbij. We waren in 1 uur en 40 minuten boven, geheel volgens plan.

Lees meer...

Ventoux-slaaf?

1e Nederlandse Galérien du Ventoux

Zwaarder dan de Marmotte, de Dolomieten-marathon of dan welke Tour-etappe dan ook. Meer hoogtemeters dan de Ötztaler radmarathon. Wie Galérien du Ventoux wil worden, moet een beetje verslaafd zijn. Verslaafd van fietsen, verslaafd van de Ventoux. Wie rijdt er nu langs vier verschillende kanten op één dag vier keer de Mont Ventoux op? Ik voldoe aan de eisen en begin op 29 juli 2002 aan mijn dieptegesprek met de Mytische Berg in de Provence. Een dialoog uit vier aktes, 5922 hoogtemeters en bijna 190 kilometer. Een klimmer zal ik nooit worden, daarvoor ben ik gewoon te groot en te zwaar. Geef mij maar dijken, kasseien, draaien en keren en wind.

Lees meer...

Trots

Verslag van de allerjongste Galérien

Half vijf: de wekker gaat; voor mijn gevoel al de derde keer die nacht. Zal wel door de zenuwen komen, denk ik. Vandaag is de dag dat ik vier keer de Mont Ventoux ga beklimmen. Twee jaar ben ik hier mee bezig geweest; vorig jaar gekeken of het überhaupt wel mogelijk zou zijn de berg drie keer te beklimmen. De mensen om mij heen vonden dat al geweldig maar voor mij was het pas het begin, want ik wilde de Mont Ventoux niet drie, maar vier keer op een dag beklimmen. Nu was het moment aangebroken dat het daadwerkelijk moest gebeuren.

Lees meer...