We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

‘Ene echte sloper da ding...’

Walter van Kampen Verslag MTB rit ‘kale berg’ om titel Forestier du Mont Vetoux te halen
(Mystery Mountain 2021 10e editie)
Gezamenlijk verslag van Walter van Kempen en Marco Balvers

Lees meer...

Forestier nr. 39

Joris HendriksMystery Mountain 2021 keerde terug waar het ooit allemaal begon als ‘Expeditie Mont Ventoux’! Op de flanken van de Kale Berg werd in september 2021 de jubileum-editie van het evenement voor het goede doel Orange Babies gehouden.
Met ongeveer 80 deelnemers die konden kiezen uit hiken, hardlopen, wielrennen en mountainbiken werden de flanken van de mythische berg bedwongen. Zelf koos ik, samen met mijn zwager Hans Wonders, voor de uitdaging op de mountainbike! We hadden ons zorgvuldig voorbereid en gingen voor de titel ‘Forestier’. Dus twee keer de berg op via de onverharde paden.

Lees meer...

Forestier du Mont Ventoux – Malaucène, 3 september 2021

Hans CouckuytWaarom? In Godsnaam, waarom? Dit is de vraag die ik op voorhand kreeg van mijn familie en vrienden, toen ik hun vertelde over mijn plannen. En dat is de vraag die ik mezelf stelde, op het moeilijkste moment, de steilste helling, het slechtste pad en de ergste regen.
Het antwoord varieert naargelang het moment: waarom niet? Omdat mijn lichaam dit op deze leeftijd nog aankan. Omdat ik heel graag eenzaam op de fiets zit. Omdat ik van bergen hou. Omdat ik van fysiek afzien hou. Omdat dit nu eenmaal op mijn bucketlist staat…

Lees meer...

Fatboy Forestier

forestier fatboy 06Daar stond ik dan op 6 juli 2021 op de markt van Malaucène. Ietwat nerveus, maar klaar om mij te wagen aan de “Forestier”. Op mijn Specialized Fatboy dan nog wel, een fatbike en tegelijk mijn lievelingsfiets in alle omstandigheden. Ik had de Ventoux tot dan toe al 3 keer offroad beklommen: via de route Thérèse Roumanille in 2015, via de route Joseph Eymard in 2019 en vorig jaar via een klimroute vanaf Sault (eigenlijk de zwaarste, met amper stukken asfalt onderweg). Tot vorig jaar had ik echter geen benul van alle uitdagingen die er rond de Ventoux leven.

Lees meer...

Missie dubbel en dwars Geslaagd: Forestier du Ventoux!

almar voorn thumbIn 2014 ben ik voor de 1e keer de uitdaging aangegaan om de Mont Ventoux te beklimmen. Dit was tijdens het evenement Expeditie Mont Ventoux 2014 georganiseerd door Destil BV en voor het goede doel Orange Babies. Mijn doel was de Forestier, dat is helaas niet gelukt. Door uitputting en uitdroging en ook door de hoge temperatuur (40 graden) heb ik moeten stoppen op 5 km onder de top tijdens de 2e beklimming, op aangeven van de organisatie en een sportarts. Ik was niet meer in staat om verder te gaan. De teleurstelling was groot voor mij. Ik merk, ook na die tijd, dat ik niet kan genieten van de prestatie die ik wel geleverd heb en kan het moeilijk loslaten.

Lees meer...

Grandonneur - het houdt je van de straat…

Gert Jan Jansen op de HaarZondag, 14 September 2014

's Ochtends om 05.00 gaat de wekker af. We hebben dan weliswaar uitzicht op de Ventoux maar voor onze Grandonneurpoging van vandaag moeten we toch naar Bedoin aan de andere kant van de Kale Reus.

Lees meer...

Woensdag 15 juli 2014: Forestier!

Erik CorduwenerDe eerste week van de vakantie staan we op camping Le Pilat, een kleine 50 minuten rijden van Malaucène. 's Morgens om kwart voor zes de wekker gezet om rond 7:00 uur te kunnen gaan starten, aangezien het een warme dag zou gaan worden. Ik had de vorige avond de auto vooraan de camping geparkeerd en mijn bike erin gelegd, goed op slot natuurlijk met twee hangsloten. Ik start de auto en rij om 6:05 uur richting Malaucène. Mijn ontbijt bestaat uit een zak met chocoladebroodjes, die ik al rijdend tot mij neem.

Lees meer...

Na drie mislukte pogingen: Grandonneur!

Stefaan Buffel en Marc Mortier voor de derde keer op de top.Vrijdag 18 juli 2014. Wekker gezet om 4u45 op verlof. Pfffft... Gelukkig al een dag of drie in Mormoiron, zodat er van vermoeidheid geen sprake meer is. 1e dag wat offroad gereden, 50km, om de keien en het klimmen gewoon te worden. Bandenspanning enz. op punt gezet.
2e dag dan eens de klim van Bedoin naar Chalet Reynard over de weg, zodat we het klimmen wat gewoon worden op de Ventoux. Dan gedaald naar Sault en door de Gorges de la Nesque gereden en de natuurpracht aldaar bewonderd. Een goeie 70km, maar zeker een aanrader. 

Lees meer...

"4estier" - verslag 2

4estier 17In 2011 ben ik, Dave Janssen, begonnen met een MTB 3 opleiding bij de NTFU. Voor de opleiding moest ik voor iemand een passend trainingsschema maken bij een bepaald trainingsdoel. Het doel dat was gekozen was het rijden van de Forestier; dat houdt in het beklimmen van de Mont Ventoux met een ATB over grotendeels onverharde paden.

Lees meer...

"4estier" - verslag 1

4estier 17Eergisteren zijn we afgereisd naar Malaucène, Frankrijk, om nogmaals een poging te wagen om de Ventoux tweemaal te bedwingen via de boswegen. Twee van ons vieren (Dave Janssen en Tjeb Burgman) hadden namelijk nog een appeltje te schillen met de berg waar we twee jaar geleden bij een eerdere poging tot "Forestierschap" letterlijk van de flanken gevroren waren door te vertrekken met veel te weinig kleding.

Lees meer...

Hans en Peter Willemse: Grandonneurs van de Mont Ventoux

20130712Grandonneur 19Het is twee dagen voordat de Tour de France de Mont Ventoux gaat aandoen. Het is verschrikkelijk druk langs de kant van de weg: campers, caravans, tentjes en vooral veel mensen, wat het vooral in de afdalingen gevaarlijk maakt. In de aanloop naar onze vakantie van dit jaar hebben Hans en Peter hun trainingen in de winter en het voorjaar afgewerkt zoals alle jaren hiervoor: krachttraining, spinning, mountainbiken in de Drunense duinen en in het voorjaar verschillende toertochten, oplopend in kilometers en hoogteverschillen.

Lees meer...

Forestier voor Orange Babies

bart-wijnhoven gerard-heijneman 120Op zondag 23 juni heb ik (Bart Wijnhoven) samen met Gerard Heijneman en Hans Brouwers de Mont Ventoux twee keer via onverharde routes met de mountainbike beklommen. We hebben dit gedaan als deelnemer van het door DESTIL georganiseerde sponsorevenement Expeditie Mont Ventoux 2013 (EMV13). Het doel van dit evenement was om, door middel van de sportieve prestaties, zo veel mogelijk geld op te halen voor Orange Babies. Met EMV13 is ruim € 100.000 opgehaald.

Lees meer...

De Forestier: een ware beproeving!

huibert-jan-marco weeningHet is vrijdag 21 juni 2013. Het is de langste dag van het jaar, maar ook de dag dat wij (Huibert Gijsbertsen (48), Jan van Houten (51) en Marco Weening (44) uit Ede) de Forestier gaan fietsen. We hebben ons in Nederland zo goed als kon voorbereid. Vele klimmetjes hebben we gedaan op de Amerongse Berg, de Grebbeberg bij Rhenen en op de stuwwal bij Doorwerth. Of dit voldoende is, zal aan het einde van de dag moeten blijken.

Lees meer...

Zitten blijven en trappen

Eric WillemseHet idee is een paar jaar geleden ontstaan toen ik van een vriend hoorde dat hij op zijn mountainbike de Mont Ventoux beklommen had. Hij reed zijn zware tochtje over de weg vanuit Malaucène. “OVER DE WEG?” “Op een ATB?”, vroeg ik me stilletjes en verbaasd af. Dat kan vast ook anders.

Lees meer...

Hans en Peter Willemse Forestiers du Mont Ventoux

Nadat Hans de Diable heeft gereden op 6 juli 2011 is het nu tijd om samen met Peter de Forestier te gaan rijden.

Lees meer...

Forestier voor Tegenkracht

Vandaag is het zover. Enkele maanden heb ik getraind om deze uitdaging te volbrengen. Het idee is geboren uit een sponsoractie voor het goede doel van Stichting Tegenkracht; De Mont Ventoux meerdere malen beklimmen.

Lees meer...

Edwin Kamp: Cinglé, Galérien, Cannibale, Grandonneur!

Edwin Kamp (1960-2021), Zwolle - 1e Grandonneur du Mont Ventoux

Na Galérien en Cannibale te zijn geworden in 2005 moest er in 2006 maar eens iets anders gebeuren. Mijn hoofddoel voor 2006 is niet fietsen voor mezelf voor een bepaald klassement, maar datgene wat ik blijkbaar goed kan, me inzetten ten behoeve van een goed doel. Hier zal ik nu niet verder op ingaan, dit is elders op deze site te lezen en ook staat alle informatie hierover vermeld op www.salverda.nl waarbij je op de homepage mijn naam ziet staan.
De rest wijst voor zich.

Lees meer...

Forestier du Mont Ventoux nr.1!

Verliefd
Eerder was ik al op en bij de Mont Ventoux, namelijk in het voorjaar van 2004. Als een verliefde jongeling had ik al dagenlang verlangend naar hem zitten kijken vanaf mijn plekje onder de boom op de boerencamping in Malaucène. Zou ik het kunnen? Zogenaamd eerst maar eens voor een stukje met de racefiets omhoog om te kijken hoe het zit met de conditie ga ik op een maandagmorgen op pad. Zo zet ik mezelf niet teveel onder de druk en heb ik ‘thuis’ niets te verantwoorden.. Teruggekomen op de camping kan mijn duim echter triomfantelijk in de lucht: die zit in de pocket!

Lees meer...

Grandonneur du Mont Ventoux – verslag

 

Wat voorafging...
Ongeveer begin mei dit jaar wordt er in de club een ballonnetje opgelaten: zouden we met MTBHA8 eens niet gezamenlijk eropuit trekken, en waarom dan niet direct naar de Mont Ventoux, berg der bergen?

Lees meer...

Forestier en Grandonneur du Ventoux

We logeren bij Chantal in de gezellige chambre d’hôtes “Casa Clementine” te Villes sur Auzon, aan de voet van de Gorges de la Nesque (www.casaclementine.fr).

Lees meer...