We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Van de Tour de Madeloc naar de Mallotenberg

ontladingIk had mij voorgenomen het in 2013 eens over een andere boeg te gooien. In 2009 mocht ik mij kronen tot Cinglé door een drievoudige beklimming van de Mont Ventoux. In het jaar dat ik 50 zou worden gunde ik mijzelf een ultieme uitdaging. Geen motorrijlessen of een (nieuwe) mountainbike. In mijn kroonjaar verkoos ik een 5-voudige beklimming van mijn geliefde kale berg. De berg die ik in 2004 voor de eerste keer met een vriendenclub beklom.

Lees meer...

Hans Willemse DIABLE du Mont Ventoux

Hans Willemse - DiableNa de blijdschap en euforie na het behalen van de Cannibale op 16 juli 2009 volgde na thuiskomst een periode die ik niet had voorzien. Ik was namelijk niet meer vooruit te branden, mijn lichaam was helemaal “leeggezogen” door de Géant du Provence. Ik had nooit verwacht zo lang nodig te hebben om te herstellen en mezelf weer te motiveren om aan een volgende uidaging te beginnen.

Lees meer...

Eén wel, één niet...

Hoe het begon
De Vogezen, het Zwarte woud en de mooiste cols uit de Alpen hadden we de vorige jaren reeds onder onze wielen voelen doorrollen en in 2005 waren we met zeven  fietsvrienden van ons fietsclubje “Mattel & Spattel” al eens op de Mont Ventoux geweest, met vijf zijn we dat jaar Cinglé geworden. Daarna duurde het niet lang meer, of ikzelf begon te denken aan een vijfvoudige beklimming van de Mont Ventoux. En voelde ook Marc zich geroepen om de Ventoux uit te dagen. Een ruw plan werd gesmeed, we zouden tijdig een vakantiewoning moeten huren, verlof moeten regelen, maar vooral … we zouden goed moeten trainen !!!

Lees meer...

Het verhaal van een kleine muis die de Reus versloeg

In september 2004 heb ik op één dag drie maal de Mont Ventoux beklommen. Daarmee werd ik Cinglé du Mont Ventoux. Toen heb ik gezworen hier terug te komen om te proberen (ik schrijf wel degelijk proberen) de Reus van de Provence vijf maal op één dag tebeklimmen en dat in het kader van het NBG De Kale Berg dat hiervoor een brevet uitreikt. Ziehier mijn relaas over deze zware beproeving: de Diable.

Lees meer...

Tweede poging... gelukt!

Vrijdag 9 juli. Het is 8h45 wanneer ik aan het Office du Tourisme in Sault sta. Het is nu al ongenadig warm - dat belooft voor de rest van de dag! Vandaag gaat Johan zijn eerste col oprijden en ik ben er om hem te ondersteunen. Morgen zal hij voor mij hetzelfde doen wanneer ik zal proberen om de Kale Berg vijf keer te beklimmen en Diable du Ventoux te worden.

Lees meer...

Diable du Mont Ventoux, hoe laat je het zover komen Ruud?

Het clubmotto van WTC de Doorentrappers uit Tilburg luidt: Je doet toch alles om thuis weg te zijn! Maar om nou vijf keer de Ventoux op te fietsen, zó slecht heb ik het thuis toch niet.

Lees meer...

Cinglé, Galérien, Diable, Cannibale!

Dit jaar had ik speciaal getraind voor het Ventoux-evenement, georganiseerd door Sporta, op 17 juni 2006. In 2005 had ik 7 beklimmingen gerealiseerd binnen 24u (in 20u30’), dit jaar zou ik er 8 proberen. Helaas werd het evenement in de namiddag (terecht trouwens) geannuleerd wegens het slechte weer. Ik had toen net 3 beklimmingen achter de rug (een klassieke Cinglé) in 7u14’. Goed bezig, maar het weer was spelbreker.

Lees meer...

Lucien & Marc Cannibales du Ventoux

Never give up!
We waren er nochtans dichtbij vorig jaar, heel dichtbij; spijtig dat het duister toen roet in het eten kwam strooien, maar de volledige Route des Chamois met fietsverlichting rijden zagen we toen veiligheidshalve niet meer zitten. We zouden in 2006 dus géén Cannibale du Ventoux worden. Maar Marc haalde toen wél zijn Diable en zoals toen ook reeds werd afgesproken zouden we in 2007 een nieuwe poging ondernemen…
In St. Colombe (Bedoin) huurden we al zeer vroeg dit jaar een vakantiewoning; deze locatie was een uitstekend vertrekpunt. Verlof werd geregeld en weeral toonden onze dames zich bereid om ook verlof te nemen en ons tijdens de proef bij te staan met al nodige…

Lees meer...