Sinds 1997 wordt elke vijf jaar een Tom Simpson Memorial georganiseerd.

Het evenement vindt steevast plaats op 13 juli, de sterfdag van Tom Simspn, en wordt georganiseerd door dochter Joanne. Deze keer was het thema 'Simpson goes retro'. Velen hadden gehoor gegeven aan haar oproep om met een retro-fiets de berg te beklimmen, samen met joanne. Deelnemers waren gehuld in het witte Peugeot-shirt en zelfs de originele ploegleidersauto uit 1967 was aanwezig.

Foto's van Harry Meijer en Marnik / Le Flandrien

Enkele deelnemers aan de start van de Tom Simpson Memorial 2022.Enkele deelnemers aan de start van de Tom Simpson Memorial 2022. De originele ploegleidersauto uit 1967 bij Le Flandrien. De originele ploegleidersauto uit 1967 bij Le Flandrien.

De originele ploegleidersauto uit 1967.De originele ploegleidersauto uit 1967.

Retro Peugeot koersfiets met nummer 49 op de Peugeot ploegleidersauto.Retro Peugeot koersfiets met nummer 49 op de Peugeot ploegleidersauto.

Enkele deelnemers op de trap van het monument voor Tom Simpson. Rechts: Joanne Simpson.Enkele deelnemers op de trap van het monument voor Tom Simpson. Rechts: Joanne Simpson.
Vlnr: Lazzarini de Cavaillon, Joanne Simpson, Lionel Tartelin alias Ventouman, Harry Meijer.Vlnr: Lazzarini de Cavaillon, Joanne Simpson, Lionel Tartelin alias Ventouman, Harry Meijer.

 

Bij het monument sprak Joanne de deelnemers toe: