To Simpson Bird on the wire thumbEen nieuwe biografie over de grootste Britse wielerlegende Tom Simpson, met 130 foto's, waaronder vele niet eerder gepubliceerde, en niet eerder vertelde verhalen van mensen uit zijn directe omgeving. Met een voorwoord van Sir Bradley Wiggins. Er is ook een limited editon van £150.00.

Op 13 juli is het 50 jaar geleden dat Tom Simpson stierf op de flanken van de Ventoux in de 13e etappe van de Tour de France. Tom Simpson ging de geschiedenis in als "de eerste dopingdode van de Tour", maar met die qualificatie doen we hem toch ernstig tekort. Simpson wordt profrenner in 1959. In 1961 wint hij zijn eerste grote wedstrijd: de Ronde van Vlaanderen, in 1962 wordt hij de eerste Britse geletruidrager in de Ronde van Frankrijk, in 1963 wint hij Bordeaux-Parijs, in 1964 Milaan-San Remo en in 1965 de Ronde van Lombardije en wordt tevens dat jaar wereldkampioen in Lasarte. In 1967 wint hij Parijs-Nice. Een monument voor hem passeer je als je bijna de top hebt bereikt in de klim vanaf Bedoin of Sault. 

Interiews met Jan Janssen, Raymond Poulidor, Gianni Motta, Barry Hoban, Emile Daems, Brian Robinson, Vin Denson, Helen Hoban, Joanne Simpson en anderen.

De samensteller Andy McGrath is managing editor van Rouleur Magazine en werkte eerder bij Cycling Weekly en Cycle Sport,

Uitgever: Bloomsbury
Engelstalig 224 pagina's 9781472949202 - juni 2017

Tom Simpson - Bird On The Wire - standaardeditieTom Simpson - Bird On The Wire - standaardeditie

 

Een spread uit het boek Tom Simpson - Bird On The Wire - limited editie RaphaEen spread uit het boek Tom Simpson - Bird On The Wire - limited editie Rapha