weerplazaWaarschuwing
Voordat je de berg op gaat is het raadzaam de weersverwachting op te vragen. Het weer kan namelijk plotseling omslaan. Het verschil in temperatuur tussen 'boven' en 'beneden' kan al gauw oplopen tot ca. 12 graden en meer. Ook kan er plotseling een mistral opsteken met ongekend hevige windstoten.
Informeer altijd even naar de weersverwachting als je de Mont Ventoux op gaat, bijvoorbeeld bij het plaatselijke office de tourisme, je camping, hotel of vakantiehuis. Of hier op De Kale Berg. Je kan nu continu zien hoe het actuele weer op de top van de Ventoux is. 

Het weer real time direct vanaf de top van de Ventoux! Lees meer op De Mont Ventoux heeft weer een weerstation!.

Hoe hard waait het nu op de top en hoe koud is het daar?

Hieronder zie je live de windsnelheid en temperatuur boven op de top van de Mont Ventoux.
Deze informatie komt direct van de website meteo-ventoux.fr.

Fietsweerbericht

Hieronder het fietsweer voor de top van de Ventoux en voor Bedoin. Je ziet van boven naar beneden de dag, datum, pictogram, max. temp., min. temp., windsnelheid, windstoot, windrichting, neerslag en neerslagwaarschijnlijkheid. Klik op de afbeelding voor nog meer details. Bron: meteoblue.

LIVE

Kijk via de webcam bij Mont Serein hoe het weer er nu uitziet:

Bosbrandgevaar

Bosbranden komen regelmatig voor rond en op de Mont Ventoux. Niet alleen in de hete zomermaanden, maar ook in het vroege voorjaar en in de winter kunnen bosbrandjes ontstaan als gevolg van droogte en harde wind.