We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

In memoriam: Edwin Kamp - Heerser van de Ventoux

De Kale Berg ontving het droevige bericht dat Edwin Kamp onlangs is overleden. Edwin was de eerste Heerser Van De Kale Berg, een titel die je verdient wanneer je alle uitdagingen op de Mont Ventoux - van zowel de Club des Cinglés du Mont Ventoux als het NederBelgisch Genootschap De Kale Berg - met succes hebt volbracht. In totaal zijn er slechts 5 wielrenners die zich Heerser mogen noemen. Over zijn prestaties schreef hij zelf op deze website twee uitvoerige verslagen, met veel nuttige informatie voor zijn navolgers.
De Kale Berg wenst de nabestaanden van Edwin veel sterkte.
Edwin Kamp (1961-2021)

Toegang tot de top van de Ventoux

Foto: 'Diable' Ruud de Bont

Zoals elk jaar sluit de pas voor de top van de Ventoux half november. Deze gaat 8 april weer open aan de kant van Bédoin en Sault en 13 mei aan de kant van Malaucène. Data zijn altijd onder voorbehoud van de meteorologische situatie op dat moment. De toegang tot het station van de Mont-Serein (Beaumont du Ventoux via het dorp Malaucène) en het Chalet Reynard (via Bédoin en Sault) is het hele jaar mogelijk, afhankelijk van de weersomstandigheden en met speciale uitrusting, vanaf 1 november 2021.

In de winter van 1 november tot 31 maart

Nieuwe regelgeving: winterbanden of sneeuwkettingen zijn verplicht voor de toegang tot de top. Vanaf Le Groseau via Malaucène, vanaf Saint-Estève via Bédoin. Dit geldt voor alle particuliere voertuigen, met inbegrip van bedrijfsvoertuigen, maar ook voor campers, touringcars en vrachtwagens zonder aanhangwagen.
De verplichting geldt niet voor voertuigen met spijkerbanden.
Vrachtwagens met aanhangwagen of oplegger moeten niet alleen winterbanden, maar ook sneeuwkettingen op ten minste twee aangedreven wielen hebben.

Bron: Ventoux Provence

Kan ik nog met de fiets naar de top?

Net voorbij Chalet Reynard en Mont Serein staan slagbomen, die in de winterperiode gesloten zijn. De weg is dan afgesloten voor alle verkeer. Toch zijn er fietsers die de slagbomen negeren en naar de top fietsen. Dat is dan uiteraard geheel op eigen risico. Houd er rekening mee dat weg niet wordt schoongeveegd en dat er dus keien kunnen liggen. Ook kan de weg plaatselijk glad zijn. Verwacht ook niet dat er snel hulp komt als je in de problemen raakt en dat de hulpverleners je met open armen zullen ontvangen. 

De bomen zijn gesloten; de weg wordt niet meer geveegd. Stenen blijven dus liggen. Foto: 'Diable' Ruud de Bont.

Van Ventoux naar Cauberg

The Ride Ventoux

FIETS IN 8 ETAPPES VAN DE VENTOUX NAAR DE CAUBERG

The Ride Ventoux, mooier wordt fietsen niet volgens de organisatoren. In 2022 gaat de vernieuwde heroïsche route van de Ventoux naar de top van de Cauberg. In acht etappes, door vijf landen ruim 1.300 km en 17.000 hm. Voor The Ride Ventoux 2022 is de inschrijving geopend. 

Meer weten? Meld je aan voor een van de online webinars op donderdag 21 okotber of maandag 15 november. Aanvang 19.30 uur.