We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Regionaal Natuurpark Mont Ventoux stap dichterbij

Logo Parc naturel régional du Mont VentouxDe realisatie van het Regionaal Natuurpark Mont Ventoux is weer een stap verder. Ventoux Magazine meldt dit vandaag op zijn website. Hieronder een vertaling van het artikel.

De openbare onderzoekscommissie voor het ontwerphandvest voor de classificatie van het grondgebied in het Regionaal Natuurpark van de Mont-Ventoux heeft onlangs haar rapport ingediend: het ontwerphandvest voldoet aan de criteria om in aanmerking te komen voor de classificatie "Regionaal natuurpark". Dit is een cruciale nieuwe stap die zojuist is genomen met dit gunstige advies.
Als onderdeel van de oprichting van het regionale natuurpark Mont Ventoux, heeft de regio Zuid-Provence-Alpes-Côte d'Azur dit openbare onderzoek gelanceerd van maandag 13 mei 2019 tot vrijdag 14 juni 2019.

Lees meer...

Monsieur Mont Ventoux is niet meer

Roland Hurtecant - Foto website Monsieur Mont Ventoux

Op 01 juli 2019 is fietser-avonturier-piloot Roland HURTECANT overleden. Na een prachtig leven, vol van werkelijk unieke uitdagingen en ervaringen in àlle uithoeken van de wereld, is Roland zachtjes thuis ingeslapen. Hij is geboren op 10 mei 1939 te Brugge.

Roland Hurtecant was een bijzonder mens. Als je met hem aan de praat raakte was je niet zomaar van hem af. Ik ontmoette hem voor het eerst in 2001, bij hem thuis, want ik wilde meer weten van deze Monsieur Mont Ventoux. 
In 2014 schreef ik een blog over hem onder de titel 'Op 't gemakje'. 

Blog Op't gemakkie

Roland Hurtecant: 76 jaar en op weg naar 200 keer Ventoux

Roland Hurtecant: 76 jaar en 200 keer Ventoux

 

Subcategorieën