We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Etappefinish Tour de la Provence op de Ventoux

TdP 2020 logoDe 3e etappe van de Tour de la Provence finisht op zaterdag 15 februari 2020 bij Chalet Reynard op de Ventoux. Aangezien de slagbomen dan nog dicht zijn wordt er niet naar de top gereden.
In de Tour de France van 2016 werd de finish verlegd van de top naar Chalet Reynard vanwege de harde wind. Thomas De Gendt won de rit, maar we herinneren ons deze 12e etappe vooral vanwege een rennende Chris Froome zonder fiets... De etappe begint in Istres en is 138 km lang.

Lees meer...

De top van de Ventoux wordt opnieuw ingericht

Drukte op de top van de VentouxDe top van de Mont Ventoux, die inmiddels door 700.000 mensen wordt bezocht gedurende 7 maanden van het jaar, zal opnieuw worden ingericht. Dit werd bekendgemaakt op vrijdag 22 november door het bestuur van het departement Vaucluse, dat 60% van het project zal financieren. Het Syndicat mixte d’aménagement et d’équipement du mont Ventoux (SMAEMV) is er ook bij betrokken. UPDATE 14-12-2019: alleen nog fietsers en voetgangers langs het witte gebouw. 

Lees meer...

Eindelijk weer een Grandonneur...

Arjan Schuiling'Malloten van de Kale Berg' oftewel 'Cinglés du Mont Ventoux' zijn er genoeg. Knappe prestatie hoor, daar niet van, maar 'Grandonneur du Mont Ventoux' is wel even iets anders: ook 3 keer de Ventoux op, maar dan grotendeels over de keienpaden. Echt iets voor doorgewinterde mountainbikers. Arjan Schuiling is er zo een; hij reed het parcours op 17 september 2019 en ontving vandaag daarvoor het Brevet Grandonneur du Mont Ventoux.

Lees meer...

Subcategorieën