We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Geen Mont Ventoux, wel Mont Aigoual in Tour de France 2020

logo TdFDe eerste geruchten waren er al. Maar het gezaghebbende Vélowire heeft gisteren zijn prognose gepubliceerd en daar zit geen kale berg in. En de prognoses van Velowire blijken elk jaar weer uit te komen. Het definitieve parcours wordt door ASO bekendgemaakt op 15 oktober in het Palais des Congrès in Parijs.

Lees meer...

Het Regionale Natuurpark: 8 van de 39 gemeenten moeten nog stemmen

pnr mv logo 120UPDATE 9 oktober: Le Crestet en Monieux zijn ook akkoord.
Al veel gemeenten hebben het handvest van het toekomstige Regionale Natuurpark van de Mont-Ventoux goedgekeurd. Sinds begin augustus beraadslagen de betrokken gemeenten en intergemeentelijke autoriteiten over het toekomstige regionale park. 31 van de 39 gemeenten heben al ingestemd met het plan, waaronder Bedoin, Malaucène en Sault.  
De overige gemeenten hebben nog tot 13 december de tijd om hun stem uit te brengen. Tot nu toe zijn er nog geen gemeenten die tegen hebben gestemd.

Lees meer...

Schoonmaak Mont Ventoux - nieuwe opzet

logo wcd 2019 pink whitefilledGEANNULEERD WEGENS VERWACHT SLECHT WEER! De 12e editie van de schoonmaakactie wordt anders van opzet. De voorgaande edities vonden plaats onder de naam 'Nettoyons le Ventoux' - 'Laten we de Ventoux schoonmaken'. Tegenwoordig maakt de actie deel uit van het wereldwijd plaatsvindende evenement World Cleanup Day. Op zaterdag 21 september wordt in ruim 160 landen de jaarlijkse grote schoonmaakactie gehouden, ook in Nederland en België. Doel is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil en ook zien te achterhalen wat voor afval het is.

Lees meer...

Subcategorieën