We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Het Hurktoilet neemt een sabbatical

hurktoilet thumb"Zo, dat was het voorlopig. Achttien jaar lang was hurktoilet.nl de leukste Frankrijk-gids. Een boordevolle gids met een knipoog, voor mensen die Frankrijk mooi, maar moeilijk vinden. Een gids met al weer veertien jaar een dagelijkse blog, soms zelfs meer dan dagelijks. Ik stop er even mee, ik neem een sabbatical."
Peter Koster, oprichter en webmaster van Het Hurktoilet, stopt ermee. Tijdelijk of voorgoed, dat is niet helemaal duidelijk. De aanleiding is technisch. Toen hij begon was een website maken nog simpel. "Je keek hoe een andere site iets maakte en die code kopieerde je. Dat kon iedereen. Zo werkt het niet meer."

Lees meer...

Ooit een tekort aan zuurstof, nu een overvloed aan dromen

Olivier Wyseur thumbOlivier Wyseur is 25 jaar en volgens zijn vader Lieven en moeder Hilde echt het zonnetje in huis. Een zuurstofgebrek bij de geboorte zorgde ervoor dat hij met een motorische beperking leeft. Maar dat belet deze actieve jonge kerel niet om luidop te dromen én om waar te maken wat hij wil. Integendeel, in 2017 daagde hij zichzelf en z’n omgeving uit om de Mont-Ventoux op te rijden: Olivier op een speciaal ontwikkelde scooter, zijn entourage per fiets of al joggend. Benieuwd wat hij nog allemaal in z’n mars heeft…

Lees meer...

Bij code oranje Toulourenc verboden gebied

Gorges du Toulourenc in VeauxDe Toulourenc is een wildwaterrivier op de noorderflank van de Mont Ventoux. Als het water niet te hoog staat is het mogelijk een wandeling door de rivier te maken vanaf het bruggetje bij Veaux. Tijdens hete dagen zoeken veel vakantiegangers hier verkoeling, maar het is wel oppassen geblazen. Na een flinke onweersbui kan de rivier veranderen in een verwoestende wildwaterstroom. Daarom hebben de autoriteiten van de departementen Drôme en Vaucluse vandaag besloten de toegang tot de Toulourenc te verbieden zodra code oranje voor (een van) beide departementen wordt afgekondigd.
Gorges du Toulourenc in Veaux - Foto: Dina Vercruyssen

Lees meer...

Subcategorieën