Uitzicht op de Mont Ventoux

Vanuit Vakantiehuis L'Olivier - rustig gelegen in het dorpje Blauvac - heb je prachtig zicht op de Mont Ventoux en omliggende wijnvelden.

Martine Eerdekens en Steven Vanmol zijn eigenaar van deze prachtige recent gebouwde vakantiewoning met alle comfort. Steven vertelt: "Tijdens het hoogseizoen is ons vakantiehuisje populair bij gezinnen, maar we verwelkomen ook graag fietsgroepen in het voor- en najaar. Je kunt ons huisje dan gebruiken als uitvalsbasis voor mooie fietstochten door prachtige landschappen. We hebben een plek om fietsen te stallen en bieden alle informatie voor leuke routes, of je nu op een mountainbike, racefiets of e-bike rijdt. Zo kun je optimaal genieten van de fietsmogelijkheden hier, waar er meer te ontdekken is dan alleen de Mont Ventoux. In Villes-sur-Auzon, op ongeveer 2,5 km van ons huisje, vinden fietsers de weg naar de mooie route (D942) langs de Gorges de la Nesque of naar de beklimming van de Col de Notre Dame des Abeilles (996 m). Daarnaast zijn er verschillende routes te verkennen in de omgeving van de Dentelles de Montmirail, richting Sault (Col de L'Homme Mort, Col St. Jean, Col de Perty 1302m) of naar het Luberon park met zijn prachtige dorpjes."

Ook voor wandelaars is dit een prima plek: "Vanaf ons vakantiehuisje kun je direct starten met een wandelroute die je zelfs naar de prachtige Gorges de la Nesque brengt. Hoewel dit niet de grootste, langste of hoogste kloof in de Provence is, behoort het wel tot een van de mooiste. Er zijn twee aangegeven wandelroutes die je meenemen door deze bergkloof, van Monieux tot aan de Chapelle Saint-Michel, diep verstopt in de kloven. Er lopen ook enkele GR-paden in dit gebied, en je kunt zelfs muurklimmen. Natuurlijk is de Mont Ventoux zelf ook een buitengewoon natuurpark waar je eindeloos kunt wandelen. Als je iets anders wilt, is een tocht door de rivier de Toulourenc zeker een aanrader (beginnend vanaf Veaux), maar probeer de drukte tijdens het hoogseizoen te vermijden!"

Wil je meer weten over dit vakantiehuis? 

Vakantiehuis L’Olivier | Blauvac