We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

De Cannibale

Logo NBG De Kale BergZes beklimmingen op één dag - lengte: 286 km - hoogteverschil: 9.424 m

Op die gedenkwaardige 1e juni 2003 dacht ik dat met Rosés prestatie – vijf beklimmingen op één dag - wel zo ongeveer de grens van het menselijk vermogen zou zijn bereikt, maar eigenlijk had ik meteen beter kunnen weten: Domi zag er nog zó fris uit… En inderdaad, er kwamen al direct vragen om een zesde route. Zes keer op één dag langs zoveel mogelijk verschillende wegen naar het Observatoire…

Dominic Rosé wordt geïnterviewd

En wéér was Dominic Rosé de eerste die een nieuwe aanval aankondigde: begin september 2003 zou het gebeuren, zesmaal wilde hij de Ventoux kleinkrijgen. Opwinding alom op dekaleberg.nl natuurlijk en ogenblikkelijk kwam er een poll: hoe moest Rosé's onderneming gaan heten en welke eretitel moest hij na gedane zaken krijgen? Er was geen ontkomen aan: le Cannibale, de koosnaam van Eddy Merckx, zou voortaan ook Dominic Rosé aankleven, zo besloot de grote meerderheid van sitebezoekers.

Zondag 7 september 2003 om 4 uur in de morgen klikte Rosé de pedalen vast, een kleine 24 uur later zette hij zijn fiets weer in de bestelbus. Geen zes, maar zevenmaal was hij De Berg op en af geweest. Zevenmaal… “Gekkenwerk,” vindt hij achteraf. “Ik heb het gedaan, maar ik raad het iedereen af. Gekkenwerk!” En hadden de bezoekers van deze site de titel Cannibale gekozen voor de zesvoudige beklimmer, als een ware vorst kroonde Diable Rosé, eerder al vijfvoudig bedwinger van de Ventoux, zichzelf na zeven beklimmingen met de titel Diable d'Or du Ventoux, de Gouden Duivel. En terecht!