Zoals elk jaar sluit de pas voor de top van de Ventoux half november.

Slagboom gesloten. Foto: Karyne Nguyen.Slagboom gesloten. Foto: Karyne Nguyen.

Zuidkant (Bedoin en Sault)

HEROPENING 7 APRIL 2022 (afhankelijk van meteorologische omstandigheden)

Vanaf 18 november 2021 is de weg tussen chalet Reynard en de top gesloten. 

Noordkant (Malaucène)

HEROPENING 6 MEI 2022 (afhankelijk van meteorologische omstandigheden)

UPDATE 4mei 2022: De departementale weg 974, die toegang geeft tot de top vanaf de noordelijke helling, zal vrijdagavond 6 mei weer toegankelijk zijn voor het publiek. De datum kan echter nog veranderen, afhankelijk van het weer. De Reus van de Provence zal dan toegankelijk zijn vanaf de Mont Serein.

Vanaf 18 november 2021 is de noordkant van de Mont Ventoux gesloten (Malaucène). 

Het skistation Mont Serein blijft bereikbaar vanuit Malaucène. 

Data zijn altijd onder voorbehoud van de meteorologische situatie op dat moment. De toegang tot het station van de Mont-Serein (Beaumont du Ventoux via het dorp Malaucène) en het Chalet Reynard (via Bédoin en Sault) is het hele jaar mogelijk, afhankelijk van de weersomstandigheden en met speciale uitrusting, vanaf 1 november 2021.

In de winter van 1 november tot 31 maart

Nieuwe regelgeving: winterbanden of sneeuwkettingen zijn verplicht voor de toegang tot de top. Vanaf Le Groseau via Malaucène, vanaf Saint-Estève via Bédoin. Dit geldt voor alle particuliere voertuigen, met inbegrip van bedrijfsvoertuigen, maar ook voor campers, touringcars en vrachtwagens zonder aanhangwagen.
De verplichting geldt niet voor voertuigen met spijkerbanden.
Vrachtwagens met aanhangwagen of oplegger moeten niet alleen winterbanden, maar ook sneeuwkettingen op ten minste twee aangedreven wielen hebben.

Bron: Ventoux Provence

Kan ik nog met de fiets naar de top?

Net voorbij Chalet Reynard en Mont Serein staan slagbomen, die in de winterperiode gesloten zijn. De weg is dan afgesloten voor alle verkeer. Toch zijn er fietsers die de slagbomen negeren en naar de top fietsen. Dat is dan uiteraard geheel op eigen risico. Houd er rekening mee dat weg niet wordt schoongeveegd en dat er dus keien kunnen liggen. Ook kan de weg plaatselijk glad zijn. Verwacht ook niet dat er snel hulp komt als je in de problemen raakt en dat de hulpverleners je met open armen zullen ontvangen. 

De bomen zijn gesloten; de weg wordt niet meer geveegd. Stenen blijven dus liggen. Foto: 'Diable' Ruud de Bont.De bomen zijn gesloten; de weg wordt niet meer geveegd. Stenen blijven dus liggen. Foto: 'Diable' Ruud de Bont.