haarspeldbocht st esteve thumbVolgens tellingen van het gemeentehuis van Bédoin hebben 126.000 fietsers  de Ventoux beklommen in 2016. Bijna de helft van hen klom vanaf Bédoin naar de top; praktisch evenveel als de twee andere beklimmingen bijelkaar, via Sault of Malaucène. De omliggende gemeenten, bedrijven, hotels, restaurants, fietsenwinkels en huizenverhuurders varen er wel bij... Gezien de evenementenagenda worden in de komende dagen duizenden fietsers verwacht.

"De komende weken hebben we Sporta, waarmee meer dan 2.000 fietsers (Belgische) de Ventoux op gaan. Er is de grote triathlon Ventouxman, met meer dan 1.500 renners!", zegt Vincent Pouillaude, wethouder in Bédoin. "Het dorp kan ten volle profiteren."

Wordt het met zoveel mensen niet te druk op de smalle wegen van de Ventoux? Welke dalende fietser werd in het bos niet verrast door een auto in een bocht? Welke automobilist of motorrijder was niet verrast bij de ingang van de haarspeldbocht bij St-Estève? Moeten er regels komen om de weg beter te delen? De gekozen vertegenwoordiger geeft een ontwijkend antwoord: "Dit debat is niet nieuw, maar het is niet zo eenvoudig te realiseren. We krijgen veel verzoeken om dit te doen .."

Bron: Toujours plus de cyclistes sur la montée du Ventoux
Par Aurélie Lagain et Philippe Paupert, France Bleu Vaucluse
Mardi 30 mai 2017 à 5:22

 Les Sept Virages (De Zeven Bochten). Een gevaarlijk deel in de afdaling naar Bedoin.Les Sept Virages (De Zeven Bochten). Een gevaarlijk deel in de afdaling naar Bedoin.