Een 42-jarige fietser uit België is dinsdagmiddag om het leven gekomen in de afdaling naar Bedoin.

De Vlaming kwam in botsing met een automobilist op het kruispunt van de D974 en de D208, tussen Sainte-Colombe en Bedoin. Volgens de hulpdiensten die de man nog probeerden te reanimeren was de bestuurder van de auto in shock.
De fietser was met enkele vrienden de Mont Ventoux aan het afdalen toen hij werd gegrepen door de auto. Het ongeval vond plaats op dinsdag rond 14.30 uur. Hij laat vier kinderen na.

Ventounissimo, de man die meer dan duizend keer de Ventoux heeft beklommen, reageerde vandaag op het noodlottige ongeval: 
"Ik deel het verdriet van de familie namens alle fietsers, maar ik wil ook graag zeggen hoe dankbaar ik de automobilisten op en rond de Ventoux ben voor hun geduld en hoffelijkheid tegenover ons. Als wij fietsers de weg op gaan, weten we heel goed hoe gevaarlijk onze sport is en we moeten onze verantwoordelijkheid nemen. Aan de andere kant hebben de automobilisten in de regio zich nooit kunnen voorstellen dat ze op een dag te maken zouden krijgen met een ware invasie van fietsers... stel je de stress eens voor elke keer dat ze hun auto moeten pakken... En laten we ook het trauma niet vergeten dat bestuurders moeten verwerken die betrokken zijn bij ongevallen waarvoor ze niet altijd verantwoordelijk zijn..."

Vorig jaar plaatste het Departement Vaucluse twaalf borden om fietsers te herinneren aan de gevaren van te hard rijden tijdens de afdaling van de Reus van de Provence. 

Waarschuwingsbord gevaarlijke afdaling. Foto: Ventounissimo.Waarschuwingsbord gevaarlijke afdaling. Foto: Ventounissimo.