Nico Lazaroms - Bijna elke dag een uurNico Lazaroms is 53 jaar en woont in Oud Gastel. Sinds december fietst hij op een Tacx en hij wilde dat iets uitdagender maken. Daarom beklimt hij deze maand elke dag de Mont Ventoux. Virtueel dus. In september wil hij 3 beklimmingen op 1 dag doen. Maar dan 'in het echt'. "Aangezien mijn plan is om in september de Mont Ventoux te beklimmen dacht ik alvast die berg goed te leren kennen door hem in maart elke dag te beklimmen", vertelt Nico desgevraagd aan De Kale Berg. "De maand zit er bijna op en a.s. donderdag ga ik voor de 31e maal naar boven. September is nog ver weg maar dan heb ik nog genoeg tijd om voorbereid te beginnen aan de 3 beklimmingen op 1 dag."

Nico houdt een blog bij en twittert dagelijks 'Maart is mijn Mont Ventoux maand'. En hij legt zijn beklimmingen vast op Strava. De ene dag start hij in Bedoin, de volgende dag in Malaucène en de derde dag in Sault. De beklimmingen doet hij doorgaans binnen de 1 uur en 20 minuten, soms iets langer of korter. Hoe reëel zijn die tijden, Nico? 
"Ik heb hier eerder met anderen over bericht maar ik vermoed dat ik er straks per klim 30 min bij moet tellen. dus per klim zal de tijd rond de 1 uur 50 liggen. Ik denk dat dit vrij realistisch is. Ik begrijp dat mijn virtuele tijden snel zijn maar ik heb op een Tacx natuurlijk geen wind en geen slecht wegdek. Ik denk dat het wel goed komt in september."


De virtuele beklimming in beeldDe virtuele beklimming in beeld

UPDATE: Inmiddels zit de uitdaging erop: 31 beklimmingen heeft Nico volbracht, verdeeld over de 3 routes. Vandaar de vraag van De Kale Berg aan Nico: Welke klim heeft jouw voorkeur? Welke vind je het zwaarst? "Ik kan niet kiezen tussen Bedoin of Malaucène. Bedoin heeft een aanloopje en Malaucène begint direct. Ze zijn beide pittig met verschillende percentage's, lastige stukken, dezelfde afstand met dezelfde top. Mooi."

Hieronder een van de beklimmingen in beeld op Strava:

Een van de beklimmingen op StravaEen van de beklimmingen op Strava

 

Ook tijdens de paasdagen wordt de kale berg beklommen. Het zit er bijna op voor Nico.