Station des Lavandes, Bedoin. Foto: Association Bedoin Ventoux l'avenir ensemble.'Denrnière Station avant le Mont Ventoux' staat al jaren vermeld op het bord bij de inrit van het benzinestation net buiten Bedoin. Je passeert het op weg naar de top. Meestal met de fiets, dus tanken was niet nodig. Misschien heb je er gevraagd om een beetje lucht in je fietsbanden of heb je de tank van je auto er een keer volgegooid. Nu kan dat niet meer. Op de foto zijn de pompen al verwijderd.

"De locals zullen het benzinestation gaan missen, vooral de senioren, de boeren en toch ook de touristen." Alain Constant, voorzitter van de locale vereniging 'Bedoin Ventoux l'avenir ensemble' (Bedoin Ventoux de toekomst samen) hoopt op een nieuw benzinestation: "In deze context, en met inachtneming van de milieunormen, hebben mijn campagneteam en ik een denkproces op gang gebracht om de vestiging van een nieuw benzinestation in de stad te stimuleren.”

Gelukkig is er nog een benzinestation bij de supermarkt "UTILE", langs de route van Carpentras naar Bedoin.

Station des Lavandes, Bedoin. Foto: Association Bedoin Ventoux l'avenir ensemble.Station des Lavandes, Bedoin. Foto: Association Bedoin Ventoux l'avenir ensemble.

Foto: Facebookpagin Bedoin Ventoux l'avenir ensemble