We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Het weer op en om de Mont Ventoux

weer meteo84Waarschuwing
Voordat je de berg op gaat is het raadzaam de weersverwachting op te vragen. Het weer kan namelijk plotseling omslaan. Het verschil in temperatuur tussen 'boven' en 'beneden' kan al gauw oplopen tot ca. 12 graden en meer. Ook kan er plotseling een mistral opsteken met ongekend hevige windstoten.
Informeer altijd even naar de weersverwachting als je de Mont Ventoux op gaat, bijvoorbeeld bij het plaatselijke office de tourisme, je camping, hotel of vakantiehuis. Of hier op De Kale Berg. Je kan nu continu zien hoe het actuele weer op de top van de Ventoux is.

Het weer real time direct vanaf de top van de Ventoux! Lees meer op De Mont Ventoux heeft weer een weerstation!.

Hoe hard waait het nu op de top en hoe koud is het daar?

Bekijk het actuele weer op de top van de Ventoux

logo meteo84

Het weerbericht direct vanuit de Vaucluse!

Météo84 maakt dagelijkse prognoses voor het departement Vaucluse via verschillende meteorologische modellen, zowel Franse als buitenlandse. Tevens brengen ze hun eigen ervaring in en houden ze rekening met de bijzondere omstandigheden in de Vaucluse. Een optimaal weerbericht dus.

 

Bosbrandgevaar

Bosbranden komen regelmatig voor rond en op de Mont Ventoux. Niet alleen in de hete zomermaanden, maar ook in het vroege voorjaar en in de winter kunnen bosbrandjes ontstaan als gevolg van droogte en harde wind. Météo 84 houdt de situatie voortdurend in de gaten en geeft dit op een kaart aan. De meest actuele kaart vind je op Météo 84.

© Météo 84

Weer per sms
Ontvang direct je mobiele gedetailleerde voorspellingen voor een plaats in Frankrijk en wereldwijd van Météoconsult. Voor het ontvangen van de prognoses op elk gewenst moment tot 7 dagen voor een plaats in Frankrijk en over de hele wereld via SMS, stuur een bericht met de tekst: MET PLAATS DAG vanaf je mobiele telefoon naar 63836. 

Bijvoorbeeld, om het weer in Bedoin voor a.s. maandag te ontvangen, verzend dan het bericht: MET BEDOIN LU naar 63836.

Hierbij is MET de code voor WEER, BEDOIN de plaatsnaam en LU de afkorting voor LUNDI (maandag). Nog even de andere dagen van de week: MA-mardi, dinsdag, ME-mercredi, woensdag, JE-jeudi, donderdag, VE-vendredi, vrijdag, SA-samedi, zaterdag en DI-dimanche, zondag.

De 13e druk van 'de bijbel van elke Ventoux bedwinger'!
boek De kale berg 3d 150

Koop bij bol.com
Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis. Geen verzendkosten.