Franz Joseph WaltherFranz Joseph Walther, een 47-jarige sportman uit Parijs, heeft afgelopen weekend 13 keer de Mont Ventoux beklommen binnen 48 uur. Hij begon zijn uitdaging op vrijdag om 10 uur en fietste tot afgelopen zondagmorgen 10 uur. Hij deed zijn beklimmingen en afdalingen per fiets vanaf en naar Bedoin.

De voormalige helikopterpilootinstructeur heeft vele sporten beoefend op hoog niveau: tennis, hardlopen, zwemmen, triatlon en vooral fietsen. Vanwege een geblesseerde linkerknie heeft hij zich vijf jaar geleden noodgedwongen moeten beperken tot fietsen. 

Walther volbracht zijn uitdaging onder slechte weersomstandigheden: mist en harde wind met stoten van meer dan 100 km per uur. Hij zamelde ook nog geld in voor kinderen met hartproblemen. 

In 2007 deed de Lyonnais Hervé Morel in het kader van Les Ventoux Master Series 14 beklimmingen binnen 48 uur. Hiermee is hij de houder van het record van de meeste beklimmingen in 48 uur. Volgens Vaucluse Matin zou Walther twee records hebben gevestigd: het grootste aantal beklimmingen en het grootste hoogteverschil in 48 uur. Volgens Cyclosport.info, organisator van Les Ventoux Master Series, blijft Hervé Morel recordhouder.

Foto's: facebook

FJW48