stephannie gros foto cycles laurent paris thumb'De Reus heeft zijn reuzin gevonden', schrijft Vélo101 over de geslaagde recordpoging van de Parisienne Stéphanie Gros (38) gisteren op de Ventoux. Met 14612 hoogtemeters versloeg ze ruimschoots (+2268 meter) het oude record van de Belgische Betty Kals. Ze is nu wereldkampioen hoogste aantal afgelegde positieve hoogtemeters binnen 24 uur bij de vrouwen.
Op dezelfde dag probeerde de zwaar gehandicapte ultra-fietser Christian Haettich 6 keer de Ventoux te beklimmen binnen 24 uur. Hij bleef steken bij 5 beklimmingen, een ongelooflijke prestatie.

Gros deed niet de hele klim van Bedoin tot de top, maar koos voor het traject tussen de befaamde haarspeldbocht bij Saint-Estève en Chalet Reynard, zeg maar 'het bos'. Een verstandige keuze, mede gezien het slechte weer op de top. Met de regelmaat van een metronoom deed ze 16,5 beklimmingen.
Betty Kals heeft al laten weten dat ze dit jaar nog het nieuwe record gaat aanvallen.

Stéphanie Gros - Foto Cycles Laurent ParisStéphanie Gros - Foto Cycles Laurent Paris

Stéphanie Gros - Foto Cycles Laurent ParisStéphanie Gros - Foto Cycles Laurent Paris

Meer foto's op de Facebookpagina Cycles Laurent Paris 

5 x Ventoux met 1 arm en 1 been
Op dezelfde dag probeerde de zwaar gehandicapte ultra-fietser Christian Haettich (54) 6 keer de Ventoux te beklimmen binnen 24 uur. De uit de Elzas afkomstige Haettich raakte op 15-jarige leeftijd zwaargewond bij een auto-ongeluk en mist sindsdien een been en een arm. Hij staakte zijn poging na 5 beklimmingen, een ongelooflijke prestatie.

Ingrid Goossens deed voor De Kale Berg verslag van zijn beklimmingen en schrijft na afloop op Facebook:
"Tonnen respect voor Christian Haettich, die gisteren (en vannacht) in moeilijke omstandigheden (heel koud en mistral, 80km/u) 5 maal de Ventoux via Bedoin heeft beklommen als handisporter, zijnde 215 km - 7.865m hoogteverschil.
Deze fantastische atleet heeft een doorzettingsvermogen wat men niet voor mogelijk houdt! Wat ons betreft overstijgt dit alle andere recordpogingen, ook alle Cinglés ten spijt."

 Christian HaettichChristian Haettich

 


YOUTUBE PLAATST COOKIES. JE KAN ZE UITSCHAKELEN IN JE BROWSER.

Deze reportage werd in Frankrijk uitgezonden tijdens de Tour de France 2016.