De jaarlijkse schoonmaakactie op de Mont Ventoux wordt anders van opzet. De voorgaande edities vonden plaats onder de naam 'Nettoyons le Ventoux' - 'Laten we de Ventoux schoonmaken'. Tegenwoordig maakt de actie deel uit van het wereldwijd plaatsvindende evenement World Cleanup Day. Op zaterdag 19 september wordt in ruim 180 landen de jaarlijkse grote schoonmaakactie gehouden, ook in Nederland en België. Doel is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil en ook zien te achterhalen wat voor afval het is.

Goed nieuws!

In 2018 werd door ruim 200 vrijwiligers, ongevveer evenveel als andere jaren, de helft minder afval ingezameld op de Ventoux! Controles op locatie gedurende de dagen erna en verschillende getuigenissen bevestigen dat er veel minder afval op de hellingen van de Ventoux is dan in voorgaande jaren! Wellicht dat de in juli 2018 langs de weg geplaatste afvalbakken hieraan hebben bijgedragen.
In 2019 moest het evenement worden geannuleerd vanwege het slechte weer. Of de actie dit jaar kan doorgaan is ook onzeker vanwege de Covid19 pandemie.
Laten we er met z'n allen voor zorgen dat er volgend jaar nog minder afval wordt gevonden.
Meer informatie op de Agenda.
In eigen land kun je natuurlijk ook aan de slag: World Cleanup Day.

Logo World CleanUp DayLogo World CleanUp Day