Twee beklimmingen van de Ventoux in het CIC-programma - Mont Ventoux Dénivelé Challenges® De CIC - Mont Ventoux Dénivelé Challenges heeft het parcours bekendgemaakt van zijn 3e editie, met name gekenmerkt door een dubbele beklimming van de mythische Reus van de de Provence. Op 8 juni 2021 zullen enkele van de beste renners ter wereld vertrekken vanuit Vaison-la-Romaine voor 155 kilometer koers en 4.500 meter positief hoogteverschil.

MVDC Parcours2021 EMVDC Parcours2021 E

 

Na een eerste beklimming van de Mont Ventoux (1910 m.) via Sault, zullen zij de wedstrijd beëindigen met een slotbeklimming van de kale berg via Bedoin.

Een maand voor de Tour de France, waarvan de 11e etappe (7 juli 2021, Sorgues - Malaucène) voor het eerst in de geschiedenis ook tweemaal de Mont Ventoux aandoet, is dit een uitstekende repetitie.

Nicolas Garcera, wedstrijdleider van de CIC - Mont Ventoux Dénivelé Challenges:
"Het einde van de ontwikkelingswerkzaamheden op de top van de Mont Ventoux, die nu een Regionaal Natuurpark is, markeert de terugkeer van de CIC - Mont Ventoux Dénivelé Challenges finish op de top van de Ventoux. De dubbele beklimming, begonnen in 2020 maar afgekapt van zijn finale, zal nu voltooid worden. 
Met nog twee maanden te gaan voor de race, wijst alles op een zeer hoog niveau van deelname met verschillende UCI WorldTour teams aan de start en gerenommeerde renners.

Vanaf 2022 zal er naast de mannenrace ook een profkoers voor vrouwen plaatsvinden.
De CIC - Mont Ventoux Dénivelé Challenges hoopt volgend seizoen ook deel uit te maken van het UCI ProSeries circuit.

Bron: persbericht CIC - Mont Ventoux Dénivelé Challenges / www.ypmedias.com.