3, 4 of 6 keer op dezelfde dag, dat is de uitdaging die in 1988 door Christian Pic (1936-2022) in het leven werd geroepen: zo werd de Club des Cinglés du Mont-Ventoux geboren.
Vandaag lanceert de Club des Cinglés zijn eigen merk 'om fietsers te begeleiden in hun training en in hun uitdaging'. In eerste instantie worden alle soorten wielershirts en accessoires aangeboden. Het doel is een echte community tot stand te brengen, zodat de Ciinglés, de Galériens en de Bicinglés (of de toekomstige leden) elkaar herkennen op de wegen van de Ventoux en elders. 

Nieuw shirt Club des CinglésNieuw shirt Club des Cinglés

Nieuwe shirts Club des Cinglés

Er bestond al een Cinglé-shirt, dat te koop was bij Ventoux Finisher in Malaucène, maar nu heeft Pierre Pic, zoon van oprichter van de Club Christian Pic, zelf de exploitatie van shirts en accessoires ter hand genomen. Zijn vrouw Muriel werkt ook mee, evenals zijn dochter Flora, die de webshop bouwde.
Om een versie van het officiële shirt te kunnen kopen moet je o.a. je registratienummer doorgeven. Er is een optie om het shirt te laten personaliseren met je nummer. Er is voor elke uitdaging een shirt: Cinglé, Galérien en Bicinglé. En er is een versie voor hen die nog niet geregistreerd zijn, maar wel willen gaan trainenn voor een van de uitdagiingen. En alle shirts zijn er met korte en lange mouwen, voor zomer en winter. 

De shirts en accessoires zijn te bestellen bij cinglesduventoux.com.