Raymond Arnold CingléDe Roosendaalse huisarts Raymond Arnold (44) heeft zaterdag jl. de Mont Ventoux 3 keer beklommen. Niet op de fiets, maar hardlopend. Hij deed dat in het kader van het evenement ColSenation, waarbij geld werd ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Nog 40 andere deelnemers reden met succes de Cinglé.

Ruim 230 West-Brabanders fietsten, wandelden en renden zaterdag 15 september de Mont Ventoux op. De prestatie van Raymond Arnold is opmerkelijk. Het aantal Cinglés bedraagt nu al ruim 4.500, maar dat zijn voor zover bekend allemaal fietsers. De afdalingen deed Raymond Arnold overigens - begrijpelijk - per auto.
UPDATE: Christian Pic, Président-Fondateur van de Club des Cinglés du Mont Ventoux laat desgevraagd aan De Kale Berg weten dat het hem niet bekend is of er eerder iemand de kale berg 3 keer op 1 dag heeft opgelopen. "Cinglés verplaatsen zich uitsluitend op wielen; ik ga voor voetgangers geen uitzondering maken."
Er is dus geen aparte registratie van Cinglés te voet en volgens de Club des Cinglés bestaan die ook niet. Als Raymond Arnold echter vooraf heeft ingeschreven en een compleet ingevulde stempelkaart terugstuurt, dan zal de prestatie toch gehomologeerd worden, is de mening van De Kale Berg. Een vermelding dat hij dit te voet heeft gedaan zal echter alleen op dekaleberg.nl worden geplaatst. En hij kan het zelf vermelden op zijn terug ontvangen stempelkaart: "Cinglé du Mont Ventoux Hors Catégorie" of "Cinglé à pied"...

Raymond en Arnold CingléRaymond en Arnold Cinglé

Op de foto - afkomstig van de facebook-pagina van ColSensation - Ray met zijn coach en loopmaatje.

Hier een videoverslag van de ColSensation van BN De Stem


YOUTUBE PLAATST COOKIES. JE KAN ZE UITSCHAKELEN IN JE BROWSER.