Start2Bike VJ 2015 thumbDe sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets of mountainbike maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo'n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Laat staan op een berg als de Mont Ventoux...

Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kun je nu deelnemen aan Start2Bike. Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in 4 trainingen meer controle over je fiets krijgt.

In het weekend van 11/12 april start wielersportbond NTFU met Start2Bike, een trainingsprogramma waarbij startende fietsers onder begeleiding van een ervaren instructeur werken aan hun basistechniek op racefiets of mountainbike. Start2Bike is de nieuwe naam voor FietsFit, het programma waarmee de NTFU al 7.000 startende fietsers succesvol op weg hielp.

Ook klimmen en dalen
In 4 lessen van ongeveer 3 uur leer je meer over remmen, schakelen, in een groep rijden, klimmen, dalen, bochtentechniek en nog veel meer. Er zijn ruim 70 Start2Bike startlocaties in Nederland die trainingen voor racefiets en/of mountainbike aanbieden.
De inschrijving is geopend sinds 1 februari. 

Mocht je van plan zijn dit jaar de kale berg aan te vallen en heb je nog geen ervaring op de racefiets of mountainbike, dan is dit wellicht een goed begin. En je weet... een goed begin is het halve werk.

Start2Bike: in 4 trainingen meer controle over je fietsStart2Bike: in 4 trainingen meer controle over je fiets