Wie is Faustino Giudicci alias 'Ventounissimo' alias 'Ventounissimille'?

UPDATE 9 september 2023  De in België woonachtige Italiaan met de prachtige naam Faustino Giudici - alias 'Ventounissimo' en sinds zijn 1.000e beklimming 'Ventounissimille' - heeft maar liefst 79 keer de Cinglé gereden. Dat is het door de Club des Cinglés geregistreerde aantal op deze datum, maar vermoedelijk is het aantal inmiddels al hoger. Hij reed ook 4 keer de Galérien en 2 keer de Bicinglette  Hij is inmiddels 71 jaar. Met in totaal 85 Brevetten van de Club des Cinglés voert hij het klassement van de Club des Cinglés aan. Het totaal aantal beklimmingen dat deze Ventounissimo heeft volbracht is 1.003 (stand 9 september 2023). Bij zijn 70e verjaardag had hij gezegd dat hij door zou gaan tot de duizend. Zijn nieuwe doel is 1.910 beklimmingen... inderdaad, de hoogte van de Mont Ventoux in meters.

Ventounissimo is nu Ventounissimille. Foto: Karyne Nguyen.Ventounissimo is nu Ventounissimille. Foto: Karyne Nguyen.

Ventounissimo beklimt weer eens de Ventoux. Foto: Cyril du Ventoux.Ventounissimo beklimt weer eens de Ventoux. Foto: Cyril du Ventoux.

Wie is deze Faustino Giudici? Hij woont in Gilly, gemeente Charleroi. Goede vriend Roland Hurtecant - o.a. organisator Brugge-Mont Ventoux - zegt over Faustino: "Het is een crème van een vent, een sterk rijder op zijn leeftijd. Was mee naar Brugge-Baku en ook al in Brugge-Mont Ventoux. Traint zeer veel en houdt er zeer gezonde voedingsgewoonten op na (vooral gebaseerd op granen)".

Desgevraagd geeft Faustino Giudici nog wat informatie over zichzelf: "Ik heb één jaar bij de junioren gekoerst zonder potten te breken. Ik ben met wielertoerisme begonnen in 1976. Heb twee keer Bordeaux-Parijs gereden, (1991 en 2002), een keer Parijs–Brest–Parijs in 1991, Parijs–Barcelona in 1992, Parijs–Mont Ventoux, Charleroi–Nice en Thonon–les–Bains-Venetië in 1993, Ronde van Corsica en Tour de France in 1994, Ronde van Sicilië, non stop in 2002, twee keer Brugge-Mont Ventoux en Brugge-Istanbul–Baku in 2013 met Roland.
Graag zou ik nog de hoogste berijdbare col beklimmen in elk continent en een tocht organiseren met Roland Hurtecant, vertrekkend in het uiterste zuiden van Sicilië (Kaap Passero) via Brugge naar de Noordkaap, voorzien voor 2016." 

Op 01 juli 2019 is fietser-avonturier-piloot Roland HURTECANT overleden. Na een prachtig leven, vol van werkelijk unieke uitdagingen en ervaringen in àlle uithoeken van de wereld, is Roland zachtjes thuis ingeslapen. Hij is geboren op 10 mei 1939 te Brugge. Hij beklom de Ventoux in totaal 216 keer.

Op de foto zien we links Roland Hurtecant en rechts Faustino Giudici. Het bord vóór hem is door hem of in opdracht van hem gemaakt. De datum klopt niet; vanwege het voorspelde slechte weer reed hij een dag eerder. En "cinglettes" noemt hij zijn enkelvoudige beklimmingen. 

Roland Hurtecant en Faustino Giudici (r) 23-07-2014 beklimming VentouxRoland Hurtecant en Faustino Giudici (r) 23-07-2014 beklimming Ventoux

Op de tweede plaats staat een Fransman met de ook al prachtige naam Lionel Tartelin, alias Ventouman. Hij klimt er ook lustig op los en zijn huidige stand (18 augustus 2023) is 870 beklimmingen. Hoe lang hij nog doorgaat is niet bekend.

Lionel Tartelin alias Ventouman is ook een veelklimmer. Stand per 18 augustus 2023: 870 keer.Lionel Tartelin alias Ventouman is ook een veelklimmer. Stand per 18 augustus 2023: 870 keer.