Lionel Tartelin - Foto: FacebookVrijdag 4 november 2016 fietste een Fransman met de prachtige naam Lionel Tartelin voor de 381e keer de kale berg op. Alleen al dit jaar deed hij meer dan zestig beklimmingen. Hij hoopt de 400e klim nog dit jaar te doen, maar dan zal hij onder de slagbomen door moeten. Reeds eerder berichtte De Kale Berg over zijn 300e beklimming. Zijn bijnaam is 'Ventouman'. Het is een persoonlijke uitdaging, "een verhaal tussen mij en hem, een oproep die ik moet beantwoorden, een ontmoeting op de top...", zegt Tartelin tegen LaProvence.

UPDATE: Op 7 juli 2018 beklom Lionel Tartelin de kale berg voor de 500e keer!
UPDATE: Op 14 oktober 2019 beklom Lionel Tartelin de kale berg voor de 600e keer!

De in Cavaillon woonachtige Tartelin (52) is kind aan huis op de kale berg. Volgens zijn Facebookpagina doet hij als herder iets aan flora- en faunabeheer op de Ventoux. Hij is ook beheerder van de Facebookgroep Les Fous du Ventoux, maar die is niet zo actueel als zijn eigen Facebookpagina.

Lionel Tartelin La Provence november 2016

 

Lionel Tartelin - Foto: Facebook

In dit filmpje van bijna 8 minuten van Europe1.fr wordt Lionel Tartelin ondervraagd over zijn 380 beklimmingen van de Ventoux. Voor wie het Frans meester is...


Le camarade du jour : Lionel Tartelin... door Europe1fr