Hoogtebord Mont Ventoux vol met stickers

Op de top van de Ventoux is het iconische bord door stickers onleesbaar geworden, tot ongenoegen van vele fietsers.

Op zich geen nieuws, want het plakken van sticker op het hoogtebord gebeurt al jaren. Maar het wordt wel steeds erger. De stickers, geplaatst door fietsers, wandelaars, leden van motor- en autoclubs uit verschillende landen, bedekken de belangrijke letters en maken het moeilijk om een duidelijke selfie te maken. Pascal Pierrain, beheerder van de Facebook Groep La communauté des cyclistes du Mont Ventoux, benadrukt het gebrek aan respect en stelt voor een apart bord voor stickers te installeren. Het behoud van het bord is cruciaal gezien de symbolische waarde van de Ventoux voor fietsers wereldwijd.

De Ventoux, een legendarische bestemming voor fietsers, trekt jaarlijks duizenden bezoekers die traditiegetrouw een selfie maken of zich laten fotograferen voor het bord op de top. Het plakken van stickers, oorspronkelijk een activiteit van enthousiaste fietsers, wordt tegenwoordig ook gedaan door wandelaars en leden van motor- en autoclubs, wat resulteert in een overweldigende bedekking van het bord. Zelfs Lionel Tartelin, bekend als Ventouman, uit zijn teleurstelling over de situatie. Ook hij stelt voor om een apart bord voor stickers te installeren om het originele bord te behouden.

De Ventoux blijft een topbestemming voor fietsers en verdient het om met respect behandeld te worden. Hopelijk zal deze oproep tot actie leiden tot een oplossing die zowel het bord als de traditie van het maken van selfies op de top van deze mythische berg in ere houdt.

Hat bord moet dan wel zó hoog geplaatst worden dat er niemand meer zomaar bij kan. Het stickerbord eronder, goed bereikbaar. 

Dit artikel is een bewerking van het artikel Faut-il interdire les autocollants sur le panneau au sommet du Ventoux ? op France Bleu Vaucluse. 

Wat vind jij?

Wel of geen stickers op het hoogtebord?
  • Stemmen: (0%)
  • Stemmen: (0%)
  • Stemmen: (0%)
  • Stemmen: (0%)
Loading icon small
Icon loading polling
Aantal stemmen:
Eerste stem:
Laatste stem: