vleugels op de ventoux thumbZo aan het einde van een zwaar seizoen
Moet elke klimmer die een kans wil wagen
Nog één keer alles van zijn lichaam vragen:
De Mont Ventoux vanuit drie kanten doen!


In Vleugels op de Ventoux geven Frits Criens en Hans Manders een humoristisch en geestig verslag van een fictieve wielerkoers op de Mont Ventoux. De kale berg moet vanuit drie plaatsen worden beklommen. In deze heerlijke wielerklucht gaan de dichters op vrolijke, eigenwijze manier aan het stoeien met de mooiste aller sporten.

De zon breekt stralend door, de lucht is klaar
Er vallen druppels zweet van de gezichten
De radio meldt in de nieuwsberichten:
'De kopgroep nadert le Chalet Reynard'

De koers en de namen der renners zijn verzonnen, voor de rest biedt Vleugels op de Ventoux alles wat echte koersen ook bieden: eerzucht, spanning, sensatie, heldendom, intriges, combines, doping, bijgeloof, een heroïsch einde en... een tragische held.

De renners knielen op het asfalt neer
En brengen Tommy Simpson groots hun eer

Als ware cyclisten halen Criens en Manders op de flanken van hun Heilige Berg, de Parnassus, het beste uit zichzelf. De sprankelende inhoud van hun sonnetten in estafettevorm maakt Vleugels op de Ventoux tot een must voor wielerfans én liefhebbers van lichtvoetige poëzie.

Ben je een liefhebber van de teksten van Drs. P, dan zal dit je ook aanspreken. 

In 48 sonnetten maken Criens en Manders er een bijzonder drama dat tot het laatste vers blijft boeien - Hetvrijevers.nl

Frits Criens (1949), stadsdichter van de gemeente Leudal (L) is tweetalig schrijver. Hij publiceert proza, poëzie, light verse en toneel en schrijft wekelijks in Dagblad de Limburger zijn column Modertaal.

Hans Manders (1959) is geboren in Uden, en woonachtig in Heeswijk-Dinther. Hij is werkzaam als leraar Nederlands schrijft kinderboeken, gedichten, liedteksten en columns.

Paperback, 56 pag., ISBN 9789491034862, € 14,95

Koop bij bol.com  

Vleugels op de VentouxVleugels op de Ventoux