We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

949 km non-stop van Kortrijk naar de top van de Ventoux

Kristof AllegaertOp zaterdag 4 en zondag 5 april fietste de Vlaming Kristof Allegaert non-stop van Kortrijk (B) naar de top van de Mont Ventoux. In 36 uur. Zijn rit was min of meer live te volgen via De Kale Berg op Facebook en Twitter, met dank aan Jaegher.
In augustus 2014 won hij de 3400 kilometer lange TransContinental Race, van Londen naar Istanbul in minder dan 8 dagen. Hij was toen een van de 88 deelnemers. Dit weekend reed hij solo.

Kristof Allegaert vertrok zaterdag om 6 uur vanuit zijn woonplaatst Kortrijk (B) voor zijn heroïsche rit op zijn stalen ros, gebouwd van airlight steel door Jaegher. Het is niet bekend hoe lang hij in de nacht van zaterdag op zondag heeft geslapen.
"De fotograaf heeft mijn voeten van de pedalen moeten sleuren. Ik kon niet meer", zo zei Kristof tegen HLN.BE. "Ik nam wel de tijd om droge kledij aan te trekken, maar mijn voeten raakten tot aan de eindmeet niet meer opgewarmd. Het einde van de klim naar de top was ondraaglijk. Ik kon niet meer rechtop fietsen door de pijn in mijn knie, de wind probeerde mij langs alle kanten ten val te brengen en de gevoelstemperatuur op de top was tien graden onder nul." Allegaert neem voorlopig even rust, "want ik voel me ziek, voel dat mijn lichaam niet oke is."
Lees verder op HLN.BE.

Kristof Allegaert bij de slagboom na Chalet Reynard - Foto photojoost / HLN.BE

Zie ook Facebook en Twitter.

Mocht je je afvragen of de slagbomen bij Chalet Reynard en Mont Serein al open zijn... dat is nog niet het geval. De zuidkant zou mogelijk op 10 april kunnen open gaan, mits de weg sneeuw- en steenvrij is. De noordkant gaat altijd later open. Zie Agenda. 

De route die Kristof Allegaert reed.

Kristof Allegaert aan de start in Kortrijk.

Kristof Allegaert onderweg

De Jaegher stalen ros op de top van de kale berg. Helaas geen selfie...