We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

VENTOUX gezien en nu zelf de Ventoux op?

ventoux premiere thumbJe hebt de film VENTOUX gezien en je wil nu maar één ding: ernaartoe en erop! Met de fiets. Net zoals Bart, Joost, André en David. Het eerste moet je zeker doen: ernaartoe gaan. Of je ook met de fiets naar de top moet en kan is o.a. afhankelijk van je conditie en voorbereiding. 

Na het verschijnen van de roman VENTOUX van Bert Wagendorp is de belangstelling voor de berg behoorlijk toegenomen. De film zal daar ook nog toe bijdragen en het zou daarom wel eens heel druk kunnen worden deze zomer op de kale berg. Nog veel drukker dan anders in het hoogseizoen. Met veel onervaren fietsers die ook wel eens een poging willen wagen. Speciaaal voor deze categorie wordt aangeraden je vooraf goed voor te bereiden. De Ventoux krijg je niet cadeau! Het weer kan elk moment omslaan, de mistral kan je van de berg blazen en je kan verongelukken in de afdaling; je bent niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn. Lees daarom deze informatie, zodat je weloverwogen kunt beslissen wat je gaat doen en hoe je dat doet. 

Nu op DVD

 

 

Nu op Film1

Ventoux is tot 9 december 2016 te zien via interactieve tv, de Film1 website of de app.

Voorbereiding

Voor elke kandidaat-beklimmer van de Mont Ventoux geldt: zorg voor een goede voorbereiding. Een goede voorbereiding bestaat niet alleen uit trainen, maar behelst meer dan dat. Je moet sowieso over een goede conditie beschikken, je moet een geschikte fiets hebben, die in perfecte staat is (banden, remmen, versnellingen) en goede fietskleding. Heb je nooit eerder geklommen en gedaald, lees en bekijk dan informatie over hoe je dat het beste kan doen. Bereid je lichamelijk en geestelijk voor op een lange, zware klim; 21 kilometer klimmen is niet niks. En wel effe zwaarder dan de 21 bochten van die andere 'Nederlandse' berg...
Lees de tips en wetenswaardigheden die je van pas kunnen komen. Ook je reis naar de Mont Ventoux komt aan de orde. En laat je niet gek maken: rondom de berg is ook veel te klimmen in een prachtige omgeving. Bekijk de fietsroutes. TIP: Gorges de la Nesque!

Lees verder


(Wieler-)boekenfan Martin Ros geeft desgevraagd advies aan een onervaren beklimmer van de Mont Ventoux:
'Het is gekkenwerk! Niet doen! Ik zou het iedereen afraden!' Luisteren
Uit: VPRO-radio - programma Madiwodo - Thema Bedevaarten. Aflevering dinsdag 22 mei 2001

Nog een wijze opmerking, van de fietsende filosoof Marc Van den Bossche:
'Ik durf er een stevig paar pinten op te verwedden dat u na een halve of hele marathon of de beklimming van de Mont Ventoux de volgende vraag krijgt: "En, in welke tijd hebt u dat gedaan?" Zelden zal iemand in een eerste reactie peilen naar uw subjectieve beleving met een vraag waarop u zou kunnen antwoorden: "Genoten, mens, genoten dat ik heb! Seks is het niet, maar het lijkt er verdorie toch goed op." Ziet u al het podium waarop de grootste genieters bekroond worden?'
Uit: Marc Van den Bossche Sport als levenskunst

FAQ

Hier vind je antwoord op vaakgestelde vragen: FAQ

Logies

Zoek je een camping, vakantiehuis, gîte, chambre d'hôte of hotel? Op De Kale Berg vind je een groot aanbod:
Logies rond de Mont Ventoux

Kasper van Kooten (foto: Nyk Dekeyser)