We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Johnny Hoogerland fietst de Tour

Johnny Hoogerland fietst de TourJohnny Hoogerland stapt toch weer op de fiets. De in oktober gestopte voormalig Nederlands kampioen, beklimt op 8 juni in Frankrijk de Mont Ventoux. Dit keer niet in de Tour de France, maar tijdens Tour du ALS. Hoogerland daagt iedere wielerliefhebber uit om met hem mee te fietsen en zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte ALS.

“Toen ik werd uitgedaagd voor deze beklimming zei ik meteen ja. Ik ben blij dat ik op deze wijze een bijdrage kan leveren aan onderzoek naar de ongeneeslijke ziekte ALS. Hopelijk kan ik nog veel meer mensen enthousiasmeren om samen met mij te Mont Ventoux te beklimmen.”

Johnny Hoogerland fietst de Tour from Alex Ander on Vimeo.

Johnny Hoogerland is momenteel ambassadeur van Team Roompot - Nederlandse Loterij, de pro-continentale profploeg waar de ‘Zeeuwse Leeuw’ de laatste twee seizoenen van zijn actieve carrière voor fietste. Gert-Jan Pijl, voorzitter van de Tour du ALS, is verheugd met de deelname van Hoogerland. “Zijn komst maakt de zesde editie van ons evenement heel bijzonder. Onze deelnemers krijgen de kans om samen met een Nederlandse wielerheld de zwaarste beklimming uit de Tour de France te fietsen. Dat je samen met Johnny de kale berg op hebt gefietst, is een verhaal dat ze nog jaren aan iedereen gaan vertellen.”

De kledingleverancier van Team Roompot-Nederlandse Loterij -36Cycling- bracht Hoogerland in contact met Tour du ALS. De wielerkledingspecialist levert de honderden tenues voor de editie van dit jaar.

Wil jij op 8 juni samen met Johnny Hoogerland de Mont Ventoux op fietsen? Dat kan! Johnny wil met zo veel mogelijk mensen naar boven. Kijk dan op www.tourduals.nl voor meer informatie en schrijf je in bij team Johnny!