We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Het Hurktoilet neemt een sabbatical

hurktoilet thumb"Zo, dat was het voorlopig. Achttien jaar lang was hurktoilet.nl de leukste Frankrijk-gids. Een boordevolle gids met een knipoog, voor mensen die Frankrijk mooi, maar moeilijk vinden. Een gids met al weer veertien jaar een dagelijkse blog, soms zelfs meer dan dagelijks. Ik stop er even mee, ik neem een sabbatical."
Peter Koster, oprichter en webmaster van Het Hurktoilet, stopt ermee. Tijdelijk of voorgoed, dat is niet helemaal duidelijk. De aanleiding is technisch. Toen hij begon was een website maken nog simpel. "Je keek hoe een andere site iets maakte en die code kopieerde je. Dat kon iedereen. Zo werkt het niet meer."

De webmaster van De Kale Berg weet er over mee te praten; die begon ook zo'n twintig jaar geleden en kreeg ook te maken met technische beperkingen. Inmiddels draait de website alweer jaren op een content management systeem (CMS) en dat zou voor Het Hurktoilet ook een oplossing kunnen zijn.

Aan de andere kant is het ook wel een sleur geworden: elke dag minimaal één blogje plaatsen, zegt Peter. Advies aan Peter: neem een sabbatical, ga even iets anders doen en kijk nog eens even naar de mogelijkheden van een CMS. Het zou toch jammer zijn als met het échte Franse hurktoilet ook hurktoilet.nl verdwijnt...

Hurktoilet - Foto: hurktoilet.nl