We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Corona? Rijd virtueel de Cinglé!

medaille cingle 120Was jij van plan dit jaar de Cinglé te rijden? Vanwege de Corona lockdown is dat voorlopig niet mogelijk en het is nog maar de vraag of het dit jaar nog gaat lukken. De Club des Cinglés heeft er wat op gevonden en organiseert vanaf nu tijdelijk de Cinglé virtuel. Thuis dus drie keer op één dag virtueel de Ventoux op. Een van de leden van de Club des Cinglés - de Zuid-Afrikaan Robert Vogel, Cinglé nr. 9024 - stelde dit voor aan de Président van de Club, Pierre Pic. Wat je nodig hebt is een interactieve fietstrainer of smart fietstrainer. Deze fietstrainer kun je verbinden met speciale software en trainingsprogramma’s.

Meer over dit soort fietstrainers lees je bijvoorbeeld in dit artikel: Virtuele Interactieve Trainer van Tacx, Zwift, Wahoo. Hoe cool is dat?

Vind je de Cinglé op een fietstrainer te zwaar (da;s niet zo gek hoor...), doe dan één beklimming: Beklim virtueel de Ventoux.

Om deze uitdaging aan te gaan, moet je het volgende doen:

 • Registreer je op de website van de Club des Cinglés: https://www.clubcinglesventoux.org/fr/inscriptions.html
 • Stuur een mail naar Florence Girard om haar te laten weten dat je de uitdaging in RV (virtual reality) wilt doen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. ("Je veux grimper le Cinglé virtuellement")

Je ontvangt per post een routekaart met de vermelding VR en het kaderplaatje 'Cinglé du Ventoux'.

Misschien gebruik je nu Zwift om virtueel te fietsen, maar deze uitdaging doe je met Rouvy. Rouvy werkt met augmented reality; de landschappen waardoor je fietst zijn echt. Je kunt het 14 dagen gratis gebruiken.

 • Maak verbinding met Rouvy
 • Zoek naar wegen met trefwoorden: Ventoux (voor Sault), Malaucène en Bedoin

De routes die Pierre heeft geselecteerd voor deze uitdaging zijn:

 1. Mt. Ventoux (vanaf Bedoin) 17 km in AR modus (augmented reality)
 2. Mont-Ventoux vanaf Malaucene 21 km: geen video
 3. Mont-Ventoux klim 26 km: voor Sault met video.
 • Je rijdt alle drie de hellingen op; alle drie de routes moeten op dezelfde dag worden afgelegd.
 • Je vult je routekaart aan met de datum en tijd van vertrek uit Bedoin, Malaucene, Sault en het tijdstip van aankomst op de top.
 • Je stuurt per post je routekaart (het postadres staat op de routekaart) met het bewijs van je uitdaging op Strava.
 • Je ontvangt per omgaande je goedgekeurde routekaart met je genummerde medaille en een felicitatiekaart. Je wordt ook geregistreerd op de website onder de geslaagden.
 • Als je vragen hebt, neem dan contact op met Florence via e-mail. Zij zal je graag helpen.

De virtuele Cinglé kan alleen tijdens de coronacrisis worden verreden. Dus doe mee en schrijf je in en ik wens je een goede uitdaging.

Blijf veilig!

Pierre Pic
President du club
Cinglés du Mont Ventoux

 

Bekjk een video met uitleg en een beklimming van de Mont Ventoux: ON MONTE LE MONT VENTOUX AVEC ROUVY !!

Hieronder screenshots van de beklimming van de Ventoux vanaf Bedoin.

Cinglé virtuel: het bos


Cinglé virtuel - het maanlandschap 
Cinglé virtuel - de top