Ventoux als stille getuige Cover thunmb copyOp 18 september verscheen De Ventoux als stille getuige, de derde misdaadroman van Martin Thijssen. Eerder verschenen van zijn hand Moord in de schaduw van de Ventoux en Nachtlied van een wandelaar. In deze roman laat Thijssen zijn lezers wederom de harde en zachte kant ervaren van de schitterende streek rondom de legendarische Mont Ventoux. Plaats delict is het voormalige kerkhof in het dorpje Bedoin aan de voet van de berg.

Martin Thijssen laat zich voor zijn romans inspireren door boeiende gebeurtenissen uit het maatschappelijke en culturele heden en verleden van het gebied rond de Mont Ventoux. De verhalen bieden daardoor meer dan louter spanning. Zo speelt in zijn nieuwe roman het befaamde briefverslag van de humanist Petrarca over zijn beklimming van de Ventoux in 1336 een belangrijke rol. Voor de geïnteresseerde lezer is een vertaling van Petrarca’s brief als bijlage in de roman opgenomen.

Provence
Martin Thijssen is thuis in de omgeving van de Ventoux. Een omgeving waaraan veel van zijn lezers hun hart hebben verloren. Met zijn oog voor de karakteristieke bijzonderheden en cultuurhistorische details van de streek weet hij de juiste sfeer te scheppen en biedt hij lezers die dit deel van de Provence al kennen veel aangename momenten van herkenning!

De Ventoux als stille getuige
In een lege grafkuil op het voormalige kerkhofje in Bedoin, het schilderachtige dorpje aan de voet van de Mont Ventoux, wordt het ontzielde en mishandelde lichaam gevonden van Laura Gaudin, de eenenveertigjare rectrix van het Lycée in Carpentras. Bij het graf zijn attributen voor satanistische rituelen aangetroffen. Gaat het om een uit de hand gelopen afrekening door leerlingen, zoals de onderzoeksrechter vermoedt? Of heeft de moord toch te maken met het riskante dubbelleven dat de rectrix volgens sommigen zou hebben geleid? Inspecteur Marcel Duval van de Police Judiciaire in Avignon staat voor een raadsel. Dan volgt uit volkomen onverwachte hoek een verbijsterende onthulling. Een uitermate spannende daderjacht begint.

De Ventoux als stille getuige - de derde misdaadroman van Martin ThijssenDe Ventoux als stille getuige - de derde misdaadroman van Martin Thijssen