SityTrailDát is handig: een topografische kaart van de Mont Ventoux en omgeving op je smartphone! En ook nog offline te gebruiken, zodat je geen hoge telefoonkosten krijgt. Inzoomen tot op het kleinste keienpaadje en altijd weten waar je precies bent. 

 

 

 

De topografische kaart 3140ET Mont Ventoux - schaal 1:25.000 - van IGN is een handige, zeer gedetailleerde kaart van de Mont Ventoux en omgeving. Elk weggetje, paadje, kerkje, monumentje, beekje, bron, uitzichtpunt en wat al niet meer staat erop. Handig... voor thuis, maar door zijn omvang niet makkelijk te hanteren in het open veld, zeker niet als het ook nog eens waait of regent. Wat zou het handig zijn om zo'n gedetailleerde kaart op je smartphone te hebben, wanneer je een van de vele wandelingen op de kale berg maakt, of met je mountainbike de Forestier of Grandonneur rijdt. 

Met SityTrail kan dat dus. Niet meer die gigantische papieren kaart uitvouwen en eindeloos zoeken waar je zou kunnen zijn op de kaart (en daarna weer netjes opvouwen!), maar gewoon je smartphone  laten vertellen waar je precies bent op de kaart. Of iets opzoeken waarvan je de naam weet; je hebt het direct gevonden. Op je iPhone, iPad, iPod Touch, of je Android telefoon of tablet. 

De kaartdelen kun je vooraf downloaden (bijvoorbeeld via wifi) en je kan ze daarna offline beschikbaar  maken, zodat je op de berg geen dure dataverbinding nodig hebt.

Er zijn veel wandelingen en fietsroutes beschikbaar, maar ook aan motor- en paardrijders is gedacht. Je kan ze vinden door op 'Wandelgidsen' te tappen. Vervolgens krijg je een overzicht van routes in de buurt. Klik je een route aan, dan zie je een beschrijving van de route - in het Frans; ja, we zijn in Frankrijk...) en in zes symbolen de moeilijkheidsgraad, afstand, hoogteverschil, tijdsduur en lengte van de route. Klik op 'Download' en de route en het betreffende kaartdeel worden binnengehaald. Sla hem meteen op op je smatphone, zodat hij offline beschikbaar is.

Maar dit is nog niet alles. Je kan van bezienswaardigheden in de buurt informatie opvragen uit Wikipedia; daarvoor is dan wel weer een online verbinding nodig. Ook bars, restaurants, campings, benzinestations enz. zijn te vinden. En je kan je eigen route vastleggen en delen op internet, zodat er steeds meer routes bij komen. Het weerbericht voor je omgeving kun je ook opvragen

In de praktijk hebben we deze app nog niet ter plaatse kunnen testen, maar de verwachtingen zijn groot.

De app SityTrail France is gratis te downloaden via de app stores.

Meer info: sitytrail.com