Roland Hurtecant - Foto website Monsieur Mont VentouxRoland Hurtecant - Foto website Monsieur Mont Ventoux

UPDATE 28 september 2019: rust op de Ventoux
Op 01 juli 2019 is fietser-avonturier-piloot Roland HURTECANT overleden. Na een prachtig leven, vol van werkelijk unieke uitdagingen en ervaringen in àlle uithoeken van de wereld, is Roland zachtjes thuis ingeslapen. Hij is geboren op 10 mei 1939 te Brugge. Hij beklom de Mont Ventoux 216 keer.

Roland Hurtecant was een bijzonder mens. Als je met hem aan de praat raakte was je niet zomaar van hem af. Ik ontmoette hem voor het eerst in 2001, bij hem thuis, want ik wilde meer weten van deze Monsieur Mont Ventoux. 
In 2014 schreef ik een blog over hem onder de titel 'Op 't gemakje'. 

Blog Op't gemakkie

Roland Hurtecant: 76 jaar en op weg naar 200 keer Ventoux

Roland Hurtecant: 76 jaar en 200 keer Ventoux

Asverstrooiing Roland HURTECANT op de Mont Ventoux

De Franse autoriteiten hebben de schriftelijke toelating gegeven voor de asverstrooiing van Roland HURTECANT op de Mont Ventoux. De laatste wens van Roland om uitgestrooid te worden op de Mont Ventoux is in vervulling gegaan. 

Asverstrooiing Roland Hurtecant. Foto: Ruud de Bont. Asverstrooiing Roland Hurtecant. Foto: Ruud de Bont.

De afscheidsceremonie met asverstrooiing van Roland HURTECANT heeft plaatsgevonden op zaterdag 28/09/2019 om 14.30u., aan het monument van de internationale fietstocht Brugge – Mont Ventoux. Het monument staat net voorbij de Col des Tempêtes, in de voorlaatste bocht voor de top van de Mont Ventoux, op de weg vanaf Bedoin. 

De ceremonie werd geleid door de burgemeester van Bedoin, de heer Luc REYNARD, die een persoonlijke vriend van Roland was sinds vele tientallen jaren. Daags na het overlijden van Roland HURTECANT op 01 juli 2019 nam de burgemeester zelf contact op met de familie van Roland met de vraag wat de gemeente Bedoin kan betekenen voor de stichter en organisator van de internationale wielerklassieker Brugge - Mont Ventoux, die voor het eerst startte in 1973. Sinds 1979 staat er een monument op de Mont Ventoux dat opgedragen is aan alle wielertoeristen en cyclosportieven voor hun moed en volharding, op initiatief vanwege de Franse Conseil Général de Vaucluse, die iets tijdloos wilde teruggeven aan de vele wielertoeristen die deelnamen aan deze fietstocht.