Half maart 2024 verscheen een geheel vernieuwde en uitgebreide editie!

Half maart 2024 verscheen de 14e druk van De kale berg - Op en over de Mont Ventoux. Deze wederom geactualiseerde en nóg dikkere editie is opnieuw een must voor elke wielerliefhebber!
Koop bij Bol
Geen verzendkosten.

'De bijbel van elke VENTOUXbedwinger' -  Bert Wagendorp

‘Het ideale fietsboek voor de Mont Ventoux’ – Fiets

 Boek De kale berg: 'De bijbel van elke Ventouxbedwinger' Boek De kale berg: 'De bijbel van elke Ventouxbedwinger'

Al sinds 2002 is De kale berg hét boek voor iedereen die de Mont Ventoux wil beklimmen, per fiets, op skeelers, op loopschoenen of anderszins, alleen of met een groep. Aan de 1910 meter hoge berg in de Provence worden mythische kwalificaties toegedicht. De kale berg bevat verhalen over de ontstaansgeschiedenis van de Mont Ventoux, de flora en fauna, de omliggende dorpen en stadjes en natuurlijk de beklimmingen in de Tour de France.
Daarnaast komen de theorie en praktijk van het trainen, trainingsschema’s en praktische tips over het fietsen in de bergen en mooie fietsroutes aan bod. Het boek maakt ook een uitstapje naar het oostelijk gelegen zusje van de Ventoux, de Montagne de Lure.

Deze veertiende druk is uitgebreid en volledig geactualiseerd en bevat verslagen van de gewone fietsliefhebber en verhalen en gedichten van onder meer Petrarca, Mart Smeets, Wilfried de Jong, Kasper van Kooten, Huub van der Lubbe en Peter Winnen. Zo is De kale berg opnieuw een must voor elke wielerfan! 

Koop bij Bol
Geen verzendkosten.

Nieuwsgierig? Lees de eerste pagina's

inkijkexemplaar

Over de auteurs

Lex Reurings (1948) beklom in 1996 de Ventoux en kan sindsdien de lokroep van de berg niet meer weerstaan. Alles rond de Mont Ventoux volgt hij dagelijks en deelt hij als webmaster op de grootste website over de Mont Ventoux: dekaleberg.nl.

Willem Janssen Steenberg (1947) reed in 1997 per toeval met zijn auto de Mont Ventoux op en hield daar iets aan over. In 2001 beklom hij de Ventoux voor de eerste keer per fiets en die ervaring heeft zijn leven veranderd. Ieder jaar trekt hij eropuit om de berg opnieuw te bedwingen.

'De bijbel van elke VENTOUXbedwinger' - Bert Wagendorp

‘Het ideale fietsboek voor de Mont Ventoux’ – Fiets

‘Geen groter compliment voor een boek dan het beïnvloeden van de werkelijkheid na verschijning. Samenstellers Lex Reurings en Willem Janssen Steenberg bereikten dit ideaal met De kale berg.’Het Parool

'Het Handboek Soldaat voor iedere liefhebber van de Mont Ventoux' - wielersport.slogblog.nl

Paperback, 312 pagina's | 16 x 24 cm | € 27,50 | ISBN 978 94 004 0615 5 

DE BESTE VOORBEREIDING
'De bijbel van elke Ventouxbedwinger'
- Bert Wagendorp
boek De kale berg 3d 150

Koop bij Bol
14e druk 2024!

 

‘De Bijbel’ nu ook in Duitse vertaling!

'Die Bibel' jetzt auch in deutscher Übersetzung!

'Die Bibel' jetzt auch in deutscher Übersetzung! 'Die Bibel' jetzt auch in deutscher Übersetzung!