Lees hier meer over het ontstaan en het gebuik van deze website

Deze website over de Mont Ventoux is gemaakt en wordt onderhouden door (A)Lex Reurings. In 1996 ben ik deze site begonnen met een verslag van mijn beklimming van deze berg. Ook plaatste ik enige algemene informatie over de berg (van de Vlaming Luc Dekyser) en een gastenboek. 

Webmaster De Kale Berg

In het gastenboek kwamen al snel reacties op mijn verslag. Soms waren dat ook verslagen, die echter na zeven regels werden afgebroken, want langer mocht een berichtje in het gastenboek niet zijn. Ik heb toen de mogelijkheid geopend om verslagen van beklimmingen naar mij te mailen, waarna ik ze plaatste op de site.

Dankzij de voortdurende stroom enthousiaste reacties van bezoekers van de site en de vele verslagen die mij werden toegestuurd is deze site uitgegroeid tot de grootste Mont Ventoux-website van Nederland en Vlaanderen (en het hele internet).

Op 29 juni 2002 verscheen bij Uitgeverij Thomas Rap het boek De kale berg - op en over de Mont Ventoux. Het was een initiatief van een van de schrijvers van een verslag op deze site, Willem Janssen Steenberg. Samen hebben wij het boek geschreven, maar ook andere schrijvers van verslagen op deze site en bekende schrijvers kom je in het boek tegen.

Aan deze website hebben verder meegewerkt:
Luc Dekeyser, Marnix van Hecke (Galérien nr. 81), Willem Janssen Steenberg (Cinglé nr. 876), Willy Reuvis (Cinglé nr. 904), Sjef Schellings, Loet Janssen, Wim Torfs (Cinglé nr. 1476), 'Diable' Ruud de Bont en anderen.

Reacties zijn welkom via 'Contact'.

Niets van de website mag worden overgenomen zonder toestemming van de webmaster.

Zie ook de Disclaimer en Privacyverklaring.

De Kale Berg is per 1 april 2017 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 68398905. Bank: NL93 KNAB 0258 7188 62.

In de eerste maanden van 2022 werd deze website totaal vernieuwd. 

Lex Reurings (Cinglé nr. 1177), februari 2022