pascal roux foto aupiedduventoux thumbDe Ventoux blijft de sterkste. Hoewel Jean-Pascal Roux met voorsprong op zijn schema aan zijn elfde beklimming van de Ventoux begon kwam plotseling de inzinking. De benen wilden niet meer, het lichaam zei stop, maar Jean-Pascal vond toch nog de energie om te klimmen naar Chalet Reynard voordat het kaarsje uitging. Het plezier was er gewoon niet meer en hij gaf er daarom de voorkeur aan om naar zijn lichaam te luisteren.

Hoe pijnlijk het ook is, de beslissing is verstandig. Verminderde scherpte, de geaccumuleerde vermoeidheid en stress verhoogden het risico om te vallen. De moeilijkheden ervaren door Jean-Pascal laten zien hoe extreem de uitdaging was  en woorden ontbreken om de prestatie die hij heeft neergezet te beschrijven.
Bron: Velo101.com

Roux deed 10 jaar geleden ook een poging en kwam dinsdagochtend 16 mei 2006 binnen 24 uur voor de 11e keer op de top van de Mont Ventoux (alle beklimmingen vanuit Bedoin) en verbeterde daarmee het record van Jean Michel Robert (9 keer vanuit Bedoin) uit 2004.
Meer over recordpogingen op de Ventoux in de FAQ - vraag 20.

Recordpoging Jean-Pascal Roux 21052016 - Foto: MarnikRecordpoging Jean-Pascal Roux 21052016 - Foto: Marnik