Het is weer zover... het hoogtebord is weer eens verdwenen. 

Wat is dat toch met dat bord dat de hoogte aangeeft op de top van de Mont Ventoux? De afgelopen jaren is het meerdere keren voorgekomen dat het bord niet meer te vinden was. Deze week constateerden fietsers dat het bord gestolen moet zijn tussen woensdag 22 en zaterdag 25 maart. Het frame is nog aanwezig maar het bord zelf is weg. 
Het bord is onmisbaar voor de talloze fietsers die zich graag willen laten fotograferen onder het bord met de hoogte aanduiding 1910 m. En niet alleen dat... sommigen menen er ook een sticker op te moeten plakken. Op een schoon bord zit binnen een dag de eerste sticker en na enkele maanden is de tekst nauwelijks meer te lezen. 

De laatste keer dat het bord werd gestolen, in augustus 2020, werd het teruggevonden in een greppel langs de weg tussen Venasque en Le Beaucet. Het is toen teruggebracht naar zijn oorspronkelijke plaats, aan de voet van de toren. Het departement had toen bepaald dat "het hogerop zou worden geplaatst om het risico van diefstal te beperken". 

Tartelin Lionel alias Ventouman, de man die inmiddels 824 keer de kale berg is opgefietst, is van mening dat het niet gestolen is. "Je moet wel lef hebben om het van daarboven naar beneden te halen, er zijn camera's, het wordt bewaakt, de militairen zijn aanwezig. Het bord vloog er zeker af, het was al beschadigd, dus gezien de locatie in de wind... Zelf geef ik de voorkeur aan het grote bord aan de overkant op de muur van het gebouw."

Christian Haettich, ook een veelfietser, die ook nog een arm en een been mist, denkt er anders over: "De wind… onmogelijk... het heeft de laatste tijd niet zo hard gewaaid... het was al beschadigd... de camera's zoals je zegt denk ik niet dat ze op het bord gericht zijn. De laatste tijd verdwijnen er veel borden."

Weer een ander zegt dat "je een pijpsleutel 13 nodig hebt om het bord uit het frame te verwijderen. Als het was weggewaaid was het allang terugevonden"

Wat ook nog mogelijk is: het bord is verwijderd om het te ontdoen van stickers en wordt binnenkort weer teruggeplaatst. Op 7 april a.s. gaat de slagboom aan de zuidkant immers weer open. 

Of zou de hoogte nu wéér worden gewijzigd? Nee toch...

Geen bord? Dan maar je Brompton eraan hangen. Foto d.d. 29 maart 2023: Aimon Chabaud.Geen bord? Dan maar je Brompton eraan hangen. Foto d.d. 29 maart 2023: Aimon Chabaud.

 

Het hoogtebord 1910m op 6 augustus 2021. Foto: Ventouman.Het hoogtebord 1910m op 6 augustus 2021. Foto: Ventouman.