hoogtebord ventoux thumbUPDATE 17-11-2020: En wéér is het hoogtebord verdwenen... Sinds 12 november staat het niet meer op de top. Zoekacties hebben nog niets opgeleverd, zo meldt Le Dauphiné.
Of er nog een nieuw bord komt is niet bekend. Op het in aanbouw zijnde voorplein is de hoogte onuitwisbaar in het plaveisel aangebracht.

Het bord dat aangeeft dat je de top van de Mont Ventoux hebt bereikt is verdwenen. Het werd al ontdekt in januari. Gestolen door souvenirjagers, wordt verondersteld. Weggewaaid in een storm, suggereert iemand in een commentaar. Of alvast weggehaald om het te vervangen, maar volgens 'Diable' Ruud lagen de schroeven nog bij de paal. Op Twitter is nu een campagne losgebarsten met het doel de vermeende dief berouw te laten tonen.

Hoe dan ook, er moet sowieso een nieuw bord komen met de vorig jaar vastgestelde definitieve hoogte van de Mont Ventoux, namelijk 1897,1 meter, in plaats van 1911 m en al die andere hoogtes die in het verleden werden en op andere borden nog altijd worden vermeld. Binnenkort zal er een nieuw bord staan. Wie maakt er het eerst een selfie bij het nieuwe bord?

Op Twitter is een campagne losgebarsten n.a.v. het verdwenen hoogtebord op de top van de Ventoux. Onder de hashtag #touchepasamontventoux (blijf van de Ventoux af, kom niet aan mijn Ventoux) verschijnen sinds 25 maart talloze tweets met afbeeldingen van het hoogtebord of van een van zijn voorgangers. Het is de bedoeling van de fietser die dit initiatief nam om 1911 foto's van het hoogtebord te publiceren.

Het hoogtebord op de top van de Ventoux is verdwenen. Foto: francebleuHet hoogtebord op de top van de Ventoux is verdwenen. Foto: francebleu

 

Hoogtebord Ventoux ontsierd door stickers. Kan het nieuwe bord een anti-aanplak-laag krijgen?Hoogtebord Ventoux ontsierd door stickers. Kan het nieuwe bord een anti-aanplak-laag krijgen?

Interview op France Bleu Vaucluse, waarin de initiatiefnemer KLEIN - Président du Club randO les Rosiers sur Loire - oproept om 1911 foto's van het bord te verzamelen:


YOUTUBE PLAATST COOKIES. JE KAN ZE UITSCHAKELEN IN JE BROWSER.


Ook De Kale Berg heeft een aantal foto's geretweet.

Enkele tweets met hashtag #touchepasamontventouxEnkele tweets met hashtag #touchepasamontventoux