Net buiten Bedoin midden in een bosrijke omgeving is een onverwachte natuurlijke curiositeit. 

Deze Demoiselles Coiffées, - Gekapte Dames - ook wel "feeënschoorstenen" genoemd, zijn een soort grote natuurlijke zuilen van brokkelig gesteente, meestal sedimentair, waarvan de top bestaat uit een gesteente dat beter bestand is tegen erosie.
Deze vreemde vormen zijn vaak de bron van vele geloven of legendes.
De oorsprong van deze plek zou in het midden van het Krijt liggen. Het okerachtig zand wer tot in de jaren vijftig geëxploiteerd voor de fabricage van verf en schoonheidsproducten.

Inhuldiging van de aankoop van het terrein Demoiselles Coiffées, in aanwezigheid van de heer Max Raspail, departementsraadslid, de heer Anthony Roux, vertegenwoordiger van het PNR, de heer Olivier Delaprison, hoofd van de territoriale eenheid Mont Ventoux van het ONF, en mevrouw Carole Toutain, departementaal milieudepartement, een historisch moment voor het nageslacht. Foto: Mairie de Bedoin.Inhuldiging van de aankoop van het terrein Demoiselles Coiffées, in aanwezigheid van de heer Max Raspail, departementsraadslid, de heer Anthony Roux, vertegenwoordiger van het PNR, de heer Olivier Delaprison, hoofd van de territoriale eenheid Mont Ventoux van het ONF, en mevrouw Carole Toutain, departementaal milieudepartement, een historisch moment voor het nageslacht. Foto: Mairie de Bedoin.

De gekapte dames zijn duidelijk voorbestemd om op een dag te verdwijnen, door in te storten of hun hoeden te verliezen. Daarom is het goed dat de burgemeester van Bedoin, Alain Constant, zich heeft ingezet voor de bescherming van dit unieke stukje landschap, dat tot nu toe in handen was van zeven verschillende eigenaren. "Vandaag kunnen we trots zijn op dit collectieve project dat getuigt van een gemeenschappelijk bewustzijn van onze plicht om ons natuurlijke erfgoed in stand te houden", aldus de burgemeester. "Nu moet zo snel mogelijk worden begonnen met de achterstand in het behoud van de site deze laatste jaren in te halen."

Respecteer deze plek tijdens je wandeling. Klim er niet op, of zelfs niet op de top, anders zou deze site op een dag permanent gesloten kunnen worden!

Wandeling naar de Demoiselles Coiffées

Dit pad van ongeveer acht kilometer heeft tot doel u de beroemde jongedames van Bédoin te laten ontdekken, via gemakkelijke paden.

Het bericht op de Facebook pagina van Bedoin: 

Een korte video met een impressie van de Demoiselles Coiffées: