Herre thumbDe Oud Utrechteer - dé gratis krant voor de echte Utrechter - berichtte in de editie van 28 november 2017 over de 80-jarige Herre Jansen. Een groot deel van zijn leven was hij succesvol als voetballer en later als trainer. Nu geeft hij drie keer in de week spinningles in een sportschool in Maarssenbroek en op zijn racefiets rijdt hij vier keer in de week rondjes van... 80 km. Recent beklom hij de Mont Ventoux.

"Ik ben wel behoorlijk afgekickt van het voetbal, vind er niets meer aan", zegt Herre in het interview. "Kijk veel liever op de televisie naar het wielrennen en veldrijden. Ik zorg dat ik op tijd thuis ben voor de beelden van de Ronde van Italië, Frankrijk en Spanje.
Mijn uitdaging voor 2018 is de Gavia op de fiets te beklimmen. Ik ga elk jaar nog graag een mooie sportieve uitdaging op de fiets aan. Zo heb ik recent de Mont Ventoux  beklommen en ga volgend jaar dus de Gavia, 2618 meter, in de Dolomieten beklimmen. In mijn bidons zit alleen maar chocomel. Ik drink, echt waar, alleen water en chocomel, absoluut geen alcoholische dranken." 

De Oud UtrechterDe Oud Utrechter

Het verhaal was voor Koos Suurhoff uit Breukelen, oud-werknemer van Nutricia Zoetermeer, aanleiding om contact te zoeken met de pr-afdeling van zijn oude werkgever, zo schrijft RTV Stichtse Vecht. Het resultaat mocht er zijn. Nutricia, lees Campina, schonk Herre voor de mooie tochten in 2018 een grote doos met pakken chocomel!

Herre Jansen - Foto: RTV Stichtse VechtHerre Jansen - Foto: RTV Stichtse Vecht

Bronnen: De Oud Utrechter, RTV Stichtse Vecht