VENTOUX filmposterUPDATE: 12 MEI PREMIÈRE In mei 2013 verscheen het boek en twee jaar later komt dan de film: VENTOUX. Op 14 mei in de bioscoop (Nederland), vanaf 27 mei in Vlaanderen en vanaf 1 juli in de lucht bij Air France/KLM. "Een hartverwarmende film over mannenvriendschap, humor, vergankelijkheid, melancholie, jaren '80 new wave muziek. Leuk voor mannen vanwege de herkenbaarheid; leuk voor vrouwen, ook als je niet van fietsen houdt, omdat er een prachtige line-up is aan leuke jonge en oudere acteurs", aldus regisseur Nicole van Kilsdonk in DWDD. Samen met Bert Wagendorp schreef ze het scenario voor de film. Op basis van het script schreef Wagendorp de gelijknamige roman VENTOUX.

VENTOUX vertelt het verhaal van vier mannen, vrienden van weleer, die op hun racefiets de Mont Ventoux beklimmen, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura zich meldt en de "spoken" uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

VENTOUX filmposterVENTOUX filmposter

 De cast van de film VENTOUX bestaat uit:

 • Kasper van Kooten - Bart
 • Wilfried de Jong - André
 • Leopold Witte - Joost
 • Wim Opbrouck - David
 • Maruschka Detmers - Laura
 • Alex Hendrickx - Bart (jong)
 • Jonas Smulders - André (jong)
 • Jip van den Dool- Joost (jong)
 • Bram Verrecas - David (jong)
 • Abbey Hoes - Laura (jong)
 • Martijn Lakemeier - Peter

Een deel van de cast van de film VENTOUX. Foto: facebook.com/VentouxFilmEen deel van de cast van de film VENTOUX. Foto: facebook.com/VentouxFilm

De regie is in handen van Nicole van Kilsdonk (ZADELPIJN, PATATJE OORLOG) die tevens het scenario schreef samen met Bert Wagendorp. Op basis van het script schreef Bert Wagendorp de gelijknamige roman VENTOUX (Uitgeverij Atlas Contact) waarvan sinds de verschijning in 2013 meer dan 130.000 exemplaren zijn verkocht.

Een deel van de cast van de film VENTOUX. Foto: facebook.com/VentouxFilmEen deel van de cast van de film VENTOUX. Foto: facebook.com/VentouxFilm

Maruschka Detmers speelt de rol van Laura. Detmers verhuisde op 17-jarige leeftijd naar Parijs en maakte furore in voornamelijk Franse producties. Nooit eerder was zij in een Nederlandse productie te zien.

Maruschka Detmers speelt de rol van LauraMaruschka Detmers speelt de rol van Laura

Singer-songwriter en fietsfanaat Blaudzun maakte de titelsong 'Powder blue'. "Vooral de personages in hun jeugd en de tijd waarin ze elkaar leren kennen, dertig jaar geleden, zijn een inspiratie geweest voor het lied. Ik kijk er enorm naar uit om de song ook live op de festivals te gaan spelen."

BlaudzunBlaudzun

VENTOUX wordt ontwikkeld en geproduceerd door KeyFilm producers Hanneke Niens en Hans de Wolf in coproductie met het Belgische Prime Time en zal later uitgezonden worden bij de NTR. September Film brengt VENTOUX op 14 mei uit in de bioscoop. 


RODE LOPER PREMIÈRE 'VENTOUX'
IN SAMENWERKING MET LE TOUR UTRECHT

Producent KeyFilm en distributeur September Film organiseren in samenwerking met Le Tour Utrecht en het Nederlands Film Festival een feestelijke rode loper première voor de film VENTOUX. De première vindt plaats op dinsdagavond 12 mei in het Beatrix Theater in Utrecht en maakt deel uit van het programma '100 dagen tot de Tour'.

Bart (Kasper van Kooten), André (Wilfried de Jong), Joost (Leopold Witte) en David (Wim Opbrouck) op weg naar de top van de Ventoux! Op de achtergrond de kerktoren van Sainte Colombe.Bart (Kasper van Kooten), André (Wilfried de Jong), Joost (Leopold Witte) en David (Wim Opbrouck) op weg naar de top van de Ventoux! Op de achtergrond de kerktoren van Sainte Colombe.

Bron en foto's: Key Film/Facebook.com/VentouxFilm